Zakaj je olje za lase tako popularno?

olje za lase
(Foto: weheartit.com)

Nanašanje naravnih olj se morda res sliši kontradiktorno, navsezadnje si večina umiva lase ravno zato, da bi se mastnosti znebili. Vendar pa olje za lase (presenetljivo) tvojih las ne bo zmastilo, temveč bo negovalo poškodovane lase ter poskrbelo za mehak in gladek zaključek. Zakaj je olje za lase tako popularno? Beri dalje, tu je vse, kar moraš vedeti o njih.

olje za lase
(Foto: Oriflame)

ZDRAVJE LAS

Olja za lase prinašajo mnoge ugodnosti. Namesto, da bi lase le odela (kot nekatri izdelki), olja prodrejo v lase ter jih tako negujejo in regenerirajo. Olja, kot je naprimer arganovo, so polna osnovnih maščobnih kislin, ki nadomestijo lipide v laseh, ko se ti začnejo cepiti in sušiti. Rezultat so super sijoči, polni lasje. Poleg tega so olja tudi neke vrste zamaški, saj zaprejo poškodbe na njihovi površini, s tem pa v njih zadržijo vlažnost, zaradi česar jih je lažje krotiti. Ker vsebujejo vlažilne učinkovine, je z njihovo pomočjo mokre lase veliko lažje razčesati, hkrati pa ti ni treba skrbeti, da bi prišlo do lomljenja.

ENOSTAVEN NANOS

Olja za lase je neverjetno enostavno nanašati. Če tvoji lasje potrebujejo intenzivno dozo nežne nege, potem olje nanesite na mokre lase, sicer pa ga nanašaj na suhe. Na roko si stisni za kovanec olja, pomani si jih, nato pa olje enakomerno nanesi na vse predele las in jih spotoma pogladi. Vedno pa se izogibaj lasišča, saj navadno že samo od sebe proizvaja dovolj olja.

ZA VSAKO TEŽAVO OBSTAJA OLJE

Za vsako težavo z lasmi obstaja olje, Oriflame pa ima nekaj najljubših. Arganovo olje pogosto imenujemo kar “tekoče zlato”, saj ima toliko učinkov. Polno je vitamina E, antioksidantov in osnovnih maščobnih kislin, zaradi česar je eno najbolj učinkovitih naravnih vlažilnih sredstev. Izboljša prožnost las, olajša krotitev, odpravlja škodo in pustim lasem doda sijaj. Pravijo, da celo pripomore k njihovi rasti.

Vrtnično olje je prav tako odlično, ko pride do vlaženja in obnove suhih, krhkih las. Preizkusi izdelek, ki združuje vrtnično in arganovo olje (kot so izdelki linije Oleo), tako boš poskrbela za razkošen in intenziven tretma.

Če ti težave povzroča suho lasišče, potem bo olje čajevca pomirilo razdraženo kožo in odpravilo prhljaj. Kokosovo olje pa je fantastično naravno antibakterijsko sredstvo, ki bo prodrlo v tvoje lase, jih navlažilo in poskrbelo, da bodo tudi v bolj mrzlih mesecih dišali po poletnih počitnicah.

*Informacije vzete z Oriflamove spletne strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja