Z umazanimi triki do naklonjenosti bližnjih

Prihodnje leto bo melanholijo januarskih dni pregnala odlična komedija Očka proti fotru (Daddy’ Home), v ringu katere bosta svoje moči pomerila Mark Wahlberg in Will Ferrell. Prvi se bo vživel v vlogo neodgovornega in odsotnega očeta, ki le poredko vidi svoja otroka, drugi pa bo zablestel kot njun razumevajoč in ljubeč očim. Da bi osvojila oziroma ohranila naklonjenost družinskih članov, bosta očeta docela izgubila razum in se posluževala še tako umazanih trikov, kot so podkupovanje otrok z denarjem in drastično prehitevanje s praznovanjem božiča. Prva runda očetovskega dvoboja, ki vas bo nasmejal do solz, se prične z ogledom napovednika in se nato 28. januarja seli v kinodvorane širom Slovenije. V vmesnem času pa se ponuja še priložnost za tehten premislek, na koga bi stavili – na fotra ali očka?

triki
(Foto: Karantanija Cinemas)

O ZGODBI:

Brad (Ferrell) si je vedno želel postati oče. Po poroki s Sarah so se mu te sanje končno uresničile, saj je postal očim njenima otrokoma. Sedaj se na vse pretege trudi, da bi izpolnil svoje življenjsko poslanstvo in postal najboljši očim vseh časov. Povsem mirno in razumevajoče se sooča s kapricami svojih krušnih otrok, neumorno bere knjige z nasveti in počasi zavzema vedno bolj pomembno vlogo v njunem življenju.

triki

Ko kaže, da sta ga Megan in Dylan naposled le sprejela, pa se v mesto vrne njun pravi očka. Dusty je popolno nasprotje mirnega Brada. Je pravi dedec, ki z izžarevanjem samozavesti in nevarnosti ženskam šibi kolena. Njegova vrnitev povsem poruši že tako občutljivo družinsko ravnovesje in prisili Brada, da se spusti v neizprosen očetovski dvoboj za naklonjenost otrok in nenazadnje tudi soproge.

triki

ZANIMIVOSTI:

  • Prizor, v katerem Will Ferrell s košarkarsko žogo zadane navijačico, so posneli v New Orleansu med polčasom košarkarske tekme med moštvoma Pelicans in LA Lakers.
  • Mark Wahlberg je svojo kariero začel kot raper Marky Mark in maneken za spodnje perilo znamke Calvin Klein.
  • V filmu Ferrell naroči Wahlbergu, naj si obleče majico. Tovrstno prošnjo je postavnemu igralcu izrekel že Steve Carell v komediji Zmenek (2009).

Komedija Očka proti fotru prihaja na redne sporede naših kinematografov 28. januarja.

  • Igralska zasedba: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Thomas Haden Church, Hannibal Buress
  • Režija: Sean Anders
  • Scenarij: Brian Burns, Sean Anders in John Morris
  • Producenti: Will Ferrell, Adam McKay, Chris Henchy in John Morris
  • Žanr: Komedija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja