X: Generacija, ki je spremenila svet

V oddaji Generacija X, ki se začne danes (2. junija), se bodo ustvarjalci poglobili v zgodovinske dogodke, ki so oblikovali generacijo med Baby boomerji in Milenijci, torej rojenimi med letoma 1961 in 1981: generacijo X.

generacija x
Premiero oddaje X: Generacija, ki je spremenila svet si lahko ogledaš 2. junija, ob 20.55, na National Geographic Channel. (Foto: SSPL/Getty Images)

V šestih oddajah bodo s povsem nove plati spoznavali fenomen generacije X, se osredotočili na kulturne in zgodovinske dogodke, ki so vodili do oblikovanja te generacije ter raziskovali, kako so njeni pripadniki skušali kljubovati pričakovanjem, da bi spremenili svet.

V vsaki oddaji bodo izpostavili dosežke generacije X in njen pomen za kulturo. Čaka nas popotovanje od premiere Krute resničnosti do izjemne izvolitve prvega predsednika generacije X leta 2008 in legalizacije gejevskih porok. Toda ti trenutki so le polovica zgodbe. Vedeti hočejo, kako smo prišli do sem, zato se bodo spomnili desetih ključnih zgodovinskih trenutkov tako imenovane “zabušantske” generacije, da bi preučili politične, kulturne in gospodarske sile, ki so nas pripeljale do pomembnih prelomnic te generacije.

Združili bodo intervjuje pomembnih kulturnikov generacije X, vodilnih zgodovinarjev, arhivske posnetke in izjemne uprizoritve v seriji, ki bo to generacijo posedla na kavč v zasluženih urah prepričljive in polemične rehabilitacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja