Videz in ugled sta vse, kar šteje v Hollywoodu

Brata Coen imata doma na polici že štiri prestižne kipce, po katerih hrepenijo prav vsi filmski ustvarjalci. Še preden izvemo, ali bosta letos svojo zbirko obogatila na račun scenarija za film Most vohunov, pa bosta že drugič v dosedanji karieri otvorila prihajajoči Berlinale, in sicer z njunim najnovejšim podvigom – komedijo Ave, Cezar (Hail, Ceasar). Ta nas bo ponesla nazaj v zlate čase Hollywooda, ko je bilo treba za vsako ceno zaščititi brezmadežen ugled filmskih studiev in njihovih igralcev. Joel in Ethan, ki sta poskrbela za scenarij, režijo in produkcijo, pa še zdaleč nista edini zveneči imeni te zabavne poslastice, saj se pred kamero drenja pravi jagodni izbor igralskih superzvezdnikov. Na kakšne škandale bodo naleteli in kako jih bodo reševali, bomo pri nas izvedeli 25. februarja, do takrat pa naj vam skomine dela najnovejši napovednik filma.

ugled
(Foto: Karantanija Cinemas)

OZADJE ZGODBE

“To ne sme priti v trač kolumne!” Ave, Cezar

Da sta videz in neomadeževan ugled vse, kar šteje, v Hollywoodu vedo že zelo dolgo. Zato so v zlatih 50. letih prejšnjega stoletja filmski studii najemali tako imenovane “fixerje” povečini zasebne detektive, ki so za vsako ceno varovali dober ugled svojih varovancev. Da bi preprečili širjenje kočljivih informacij, so morali biti izjemno iznajdljivi, njihove metode so bile velikokrat vprašljive, posluževanje nezakonitih sredstev pa je bilo nenapisano pravilo tega poklica.

O FILMU

Ave, Cezar sledi zgodbi hollywoodskega “fixerja” Eddieja Mannixa (Josh Brolin) in predstavlja presenetljivo raznolik spekter težav, s katerimi se mora slednji soočiti v zgolj enem dnevu. Eddie svoje usluge nudi studiu Capital Pictures, ki je ravno sredi obsežne produkcije njihovega paradnega konja – filma Ave, Cezar, v katerem nastopa eden največjih zvezdnikov na svetu Baird Whitlock (George Clooney). Za kolosalen zaplet poskrbi skrivnostna skupina z imenom The Future, ki ugrabi Bairda in zanj zahteva krepkih 100.000 dolarjev odkupnine. Eddie mora sedaj uporabiti vse svoje trike in čare, da bi glavnega igralca varno pripeljal domov in se povsem izognil škandalu, ki grozeče trka na vrata.

ugled

Poleg Clooneya in Brolina v filmu nastopajo še Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Jonah Hill, Frances McDormand, Alden Ehrenreich, Dolph Lundgren in mnogi drugi.

Filmska poslastica Ave, Cezar prihaja v naše kinematografe 25. februarja.

ZANIMIVOSTI:

  • Film Ave, Cezar obeležuje že osmo sodelovanje bratov Coen z igralko Frances McDormand (ženo Joela Coena), četrto sodelovanje z Georgom Clooneyjem in tretje z Joshem Brolinom.
  • Igralska zasedba sestoji iz štirih oskarjevcev: George Clooney, Frances McDormand, Tilda Swinton in Fisher Stevens; ter treh prejemnikov nominacije za oskarja: Josh Brolin, Jonah Hill in Ralph Fiennes.
  • Brata Coen bosta že drugič odprla mednarodni filmski festival v Berlinu, ki velja za enega najprestižnejših filmskih festivalov. Komedija Ave, Cezar bo prikazana zunaj tekmovalnega programa.

  • Igralska zasedba: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Fisher Stevens, Tilda Swinton, Channing Tatum
  • Režija in scenarij: Joel Coen & Ethan Coen
  • Producenti: Joel Coen & Ethan Coen, Tim Bevan, Eric Fellner
  • Izvršni producent: Robert Graf
  • Žanr: Komedija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja