Vesel božič in lepe praznike vsem!

Vesel božič, happy hanukkah in kwanzaa vsem, ki to praznujete!

bozic
(Foto: pixabay.com)

Sama sicer praznikov prej nikoli nisem zares dojela, ker sem na vse možne vedno delala in sem si čas za bližnje pač vzela kdaj drugič. Ampak starejša in modrejša? kot sem, bolj mi je jasno, da je urnike treba uskladiti ter da so prazniki, božič in božični večer included, odlična priložnost za pavzo, prenažiranje z okusno hrano v intervalih in kvalitetno druženje z vsemi, ki ti nekaj pomenijo. Zato še nekaj napotkov …

  • Ne glede na to, kako nadrkan in ciničen – ter ponosen na to – kvaziintelektualen posameznik si … na izi s tem pokroviteljskim odnosom do sveta. Bolj ali manj smo vsi v istem dreku. Z genialnim umom, ki ga poseduješ, lahko dojameš tudi to in vsaj čez praznike ne težiš okolici. Zadrži svoje komentarje zase, zapiši jih (pa ne na Facebook!) in … ne vem, napiši knjigo! Samo ne teži.
  • Bodi strpen v vrsti na blagajni. Nisi edini, ki mora opraviti milijon stvari, poleg tega nakupiti darila in za to čisto preveč zapraviti. Vsi smo ovce, ki se k temu spravimo prepozno. Deal with it.
  • Bodi prijazen do blagajničark in blagajnikov. En nasmeh in “vesel božič in lepe praznike” ne škodi. Tudi, če so oni slabe volje zaradi povečanega obsega dela in zavedanja, da kljub temu na računu ne bo čisto nič več denarja. Bodimo razumni in človeški, yes?!
  • Prosim in hvala sta tako preprosti, a učinkoviti besedi. Uporabljaj ju! V vseh situacijah.
  • Bodi prisoten v trenutku, ignoriraj negativen glas v svoji glavi, ne napletaj si zgodbic, ki nimajo osnove, prepoznaj, kako smo na nek način vsi v istem zosu in izrazi hvaležnost vsem za vse.

Nočem bistrit, pa vseeno sem. 🙂 Prepogosto smo namreč obremenjeni s svojimi malenkostnimi problemi in se ne zavedamo, kako malo časa imamo. Vsaj čez praznike ga izkoristimo za neobremenjeno druženje z ljudmi, ki so nam pri srcu. Oooooo, preplavila so me čustva … do vsega!  🙂

Še enkrat, vesel božič in lepe praznike vsem!

bozic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja