V BTC City Ljubljana štiri nova postajališča za souporabo električnih vozil

V BTC City Ljubljana so se v teh dneh odprla štiri nova postajališča za souporabo električnih vozil, vključenih v “car sharing” sistem Avant2Go, s katerimi družba BTC sledi trendom trajnostne mobilnosti. Prav tako uvaja nov prometni režim, po katerem ulice skladno s konceptom skupnega prometnega prostora prehajajo v širšo uporabo za vse udeležence v prometu, tudi za pešce in kolesarje. V BTC Cityju se dvem že obstoječim enosmernim ulicam zdaj pridružujeta še dve novi, ob njih pa so urejene tudi nove kolesarske in pešpoti.

btc city
(Foto: Studio Bomba)

Družba BTC skupaj s partnerjem Avant car podpira sistem souporabe vozil Avant2Go, ki je nov trend trajnostne mobilnosti. Avant2Go uvaja souporabo 100 % električnih vozil, v okviru katere bo v Ljubljani v prvem letu uporabnikom na različnih lokacijah na voljo 50 brezemisijskih vozil BMW i3, Smart ED in Renault ZOE. S tem bo prestolnica postopoma razbremenjena za 500 do 1000 vozil dnevno. Od konca septembra dalje bodo v BTC Cityju Ljubljana na voljo kar štiri nova postajališča, vključena v sistem souporabe električnih vozil. Za uporabo sistema, ki zaradi večje izkoriščenosti vozila zmanjšuje prometne zastoje in okoljsko onesnaženost, uporabniki potrebujejo zgolj veljavno vozniško dovoljenje in aplikacijo na pametnem telefonu. BTC City Ljubljana tako uporabnikom ponuja 15 polnilnih postaj za električna vozila. Od tega jih je 11 namenjenih souporabi, štiri pa so na voljo ostalim obiskovalcem.

Prav tako se lahko obiskovalci BTC Cityja Ljubljana od avgusta zapeljejo po štirih novih enosmernih ulicah. Uvedba enosmernih ulic je namenjena umirjanju in večji pretočnosti prometa, hkrati pa s tem zagotavljajo tudi večjo varnost obiskovalcev. “Gre za nadaljevanje infrastrukturnih del, ki potekajo že od maja letos, s čimer ceste na območju BTC Cityja Ljubljana skladno s konceptom skupnega prometnega prostora prehajajo v širšo uporabo za vse udeležence v prometu, tudi za pešce in kolesarje,” je pojasnil Miha Mermal, direktor poslovne enote Misija: Zeleno v družbi BTC. Poleg nove ureditve prometa pa BTC City s tremi postajališči za samopostrežno izposojo koles spodbuja tudi uporabo okolju prijaznega javnega prevoza, s čimer prispeva k zmanjševanju zastojev in čistejšemu zraku v mestu.

btc city

Projekti trajnostne mobilnosti kažejo na skladnost delovanja družbe BTC z globalnimi smernicami trajnostnega razvoja, hkrati pa podpirajo prizadevanja Mestne občine Ljubljana za trajnostni razvoj v okviru projekta Zelene prestolnice Evrope 2016. V družbi BTC vse okoljske in družbeno odgovorne projekte združujejo v poslovnem stebru Misija: Zeleno, jeseni 2016 pa so takšne projekte znotraj BTC Cityja povezali tudi s kampanjo Misija: Zeleno mesto. V zadnjih 15 letih so za projekte v sklopu Misija: Zeleno namenili kar 48,9 milijona EUR, investicije v okoljske in družbeno odgovorne projekte pa prinašajo pozitivne učinke in se kažejo v inovativnih pristopih ter uspešni in dinamični rasti družbe.

Poslovni steber Misija: Zeleno zajema štiri področja: okoljevarstvo, zeleno energijo, energetsko učinkovitost in družbeno odgovornost. Trajnostna prizadevanja družba BTC izvaja v partnerstvu s številnimi deležniki in na ta način dodatno plemeniti pozitivne učinke v korist družbe in okolja. Vsak izvedeni projekt uresničuje Strategijo razvoja družbe BTC do leta 2020, pri čemer je trajnostni razvoj v središču z iskanjem priložnosti za zeleno ekonomijo in spodbujanje inovativnosti. Več na misijazeleno.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja