To mi radi! Crvena jabuka ob jubileju nastopa v Cvetličarni

Na prvem koncertu Cvetličarne po novem letu, se vam bodo predstavili mojstri ljubezenske lirike Crvena jabuka, legendarni sarajevsko-zagrebški bend, ki jih po celotnem območju nekdanje skupne države odkrivajo vedno nove generacije poslušalcev, in to že 30 LET! Z večnimi hiti, kot so Nekako s proljeća, Zovu nas ulice, To mi radi, Ima nešto od srca do srca, Sviđa mi se ova stvar in številnih drugih se boste lahko spomnili vročih poletnih dni in se objeli s prijatelji v morju spominov.

crvena jabuka

Lahko bi rekli, da je ljubezen skrivnost “večnosti” fantov iz Sarajeva, ki so se davnega leta 1985 odločili posneti svoj prvi album. Dražen Ričl (vokal, kitara), Aljoša Buha (bas), Dražen Žerić (klaviature), Darko Jelčić (bobni) in Zlatko Arslanagić (kitara) so že posneli prve skladbe, a kot pravi legenda, se nikakor niso mogli dogovoriti, kako naj bi se bend imenoval – vse dotlej, dokler ni nekdo v studio slučajno prinesel rdeče jabolko.

crvena jabuka
Dražen Žerić

Že prvi album z vrsto hitov kot so Dirlija, Bježi kišo s prozora ali S tvojih usana je izdal takratni Jugoton, sedaj Croatia Records. Sodelovanje Crvene jabuke s to produkcijsko hišo traja že celih 25 let, Davor Papić pa je kot oblikovalec skupine že od prvega albuma dalje, saj je avtor ovitkov večine njihovih izdaj.

Sledila je evforija in prva velika turneja skupine, a fantje so polni emocij in energije že ustvarjali pesmi za svoj naslednji album. Prvi veliki koncert Crvene jabuke je na žalost zasenčila tragedija, v kateri sta umrla pevec Dražen Ričl in basist Aljoša Buha. Preostali trije člani so leta 1987 posneli drugi album Za sve ove godine, ki so ga posvetili pokojnima prijateljema.

Jubilejno leto 2010, v katerem je Crvena jabuka praznovala 25 let delovanja, se je začelo z izdajo knjige o skupini, v kompletu s štirimi CD-ji, pod skupnim naslovom Da nije ljubavi. Na novo so posneli devet skladb, nekatere že znane v novem aranžmaju, druge pa še niso bile slišane v izvedbi Crvene jabuke. Leto kasneje so izdali še ploščo Za tvoju ljubav, nato pa še Nek’ bude ljubav.

Letos skupina praznuje zavidljivih 30 let. V obdobju svojega ustvarjanja so izdali že dvanajst studijskih albumov, na katerih je več kot 100 ljubezenskih pesmi, katerih skupna rdeča nit je ljubezen. In če se bo nekega dne izbiral najbolj romantičen bend, odločitev očitno ne bo težka.

Vabljeni na jubilejni koncert v Cvetličarno, 15. januarja 2016, ki bo nedvomno minil v duhu ljubezni. Vstopnice, ki vas bodo do 31. decembra stale 15 eur, so že na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih, na dan dogodka pa tudi v Cvetličarni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja