Terminator držal obljubo. He’s bAck!

Le kdo se ne spomni prvega Terminatorja iz leta 1984 in njegovega legendarnega stavka I’ll be back … No, kot kaže je gospod Schwarzi res držal obljubo, ker he’s bAck!

Terminator držal obljubo
(Foto: Karantanija Cinemas)

Danes nas bo na velikem platnu pričakala zares vrhunska kombinacija akcijskih prizorov, dramatičnih posebnih učinkov in Arnoldovega prepoznavnega humorja. Za piko na i pa bo poskrbela še Daenerys Targaryen, ki se bo tokrat morala boriti brez pomoči svojih zmajev. Že ob ogledu prvega napovednika filma TERMINATOR: GENISYS smo lahko razbrali, da bo prihajajoči peti del kultne franšize s postavitvijo povsem novih pravil potovanja skozi čas za vedno spremenil tok zgodovine. Po pričakovanjih se bomo spet znašli sredi vojne med človeštvom in stroji, ki pa se bo še bolj zaostrila, saj se bo bitka odvijala tako v preteklosti kot tudi v sedanjosti. Končno se na prizorišče vrača tudi legendarni Arnold Schwarzenegger, katerega so zvesti privrženci močno pogrešali v četrtem delu, kjer so ga upodobili s pomočjo računalniške tehnologije.

terminator držal obljubo
(Foto: Karantanija Cinemas)

Kot je obljubil, se je ponovno vrnil. Sicer v postarani različici, saj je zgornja plast Terminatorja človeška, in posledično podvržena staranju. Tokrat mu bo v vlogi Sarah Connor družbo delala Emilia Clarke, poznana kot Daenerys Targaryen oziroma Mati zmajev iz priljubljene serije Igra prestolov.

terminator držal obljubo
Emilia Clarke v vlogi Sarah Connor (Foto: Karantanija Cinemas)

O ZGODBI:

Apokaliptičen svet bližnje prihodnosti še vedno pesti vse bolj brezupna vojna med človeštvom in ubijalskimi stroji. Da bi preprečili SODNI DAN in dokončno uničili nadvlado Skyneta, ki neusmiljeno iztreblja človeško raso, vodja odpora John Connor sprejme drzno odločitev. Poveljnika Kyla Reesa pošlje nazaj v preteklost – v leto 1984, da bi ustavil Terminatorja, zaščitil njegovo mater Sarah Connor in obvaroval prihodnost celotnega človeštva. Vendar pa Reesovo potovanje skozi čas sproži povsem nepričakovan niz dogodkov in za vedno spremeni tok zgodovine.

  • Igralska zasedba: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke
  • Režija: Alan Taylor
  • Scenarij: Laeta Kalogridis, Patrick Lussier, James Cameron, Gale Anne Hurd

Poglej si še recenzijo petega dela kultne franšize …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja