Te zanimajo Zgodbe iz sekreta?

Leta 1991 so trije najstniki na WC­-ju nočnega kluba K4 zapisali: “Pesnik, Azra, Jurček za vedno!”

Ljubljana leta 2013: trije 35-letniki, tri zgodbe iz sekreta. Uspešna umetnica Azra joče, ko je sama. Bodoči oče Jurček noče biti gej. Pesnik ne ve, ali bi taval ali ne. Film je bežen pogled v njihova življenja.

zgodbe iz sekreta

“Ko sva se ozirala vase in v najine sovrstnike, 30- do 40-letnike, sva ugotavljala, da smo polni nervoz in tesnob. Kaj smo naredili narobe? Sprejeli smo odgovornosti, ustvarili smo si kariere, družine in se še vedno družili in zabavali … Smo sledili svojim sanjam? Ali smo se le prilagodili? Smo nekje na poti zgrešili in smo, čeprav na videz uspešni, ostali izgubljeni kot najstniki? Toda brez energije in poleta, ki ju najstniki imajo. Mogoče je to obdobje pač takšno. Mogoče se v tem obdobju spet začnemo iskati. Ne veva. Trenutno sva še v njem in nimava dovolj distance, da bi lahko vedela.”

zgodbe iz sekreta

“Nekoč je Tijanin stric Brana povedal, da če hočeš posneti film, ga boš posnel. Ko sva se s Tijano srečala, sva delila isto željo. Posneti film. Posnela sva film o nečem, kar poznava. Brez odgovorov, brez receptov in brez denarja. Veliko ljudi se nama je pridružilo. Z joto, golažem in sendviči smo posneli film o izgubljenih 35-letnikih.” Gregor Andolšek in Tijana Zinajić, režiserja in scenarista

zgodbe iz sekreta

Portret avtorjev

Gregor Andolšek (Ljubljana, 1979) je od leta 2001 član in soustanovitelj Benjamin Produkcije, pod okriljem katere režira videospote in kratke filme: Seitaro Sei, Srečna Mladina (oba 2004), V avtu (2005), Entre Potes (Paco in Igor) (2007). Leta 2008 je diplomiral iz filmske režije na pariški filmski šoli EICAR.

Tijana Zinajić (rojena 1973) je dokončala študij gledališke režije na AGRFT. V zadnjih petnajstih letih je režirala več kot štirideset predstav in odigrala preko dvajset vlog v gledališču in filmu. Pri slovenskih filmih je sodelovala kot režiserka množičnih prizorov, vodja castinga in asistentka režije. Za svoje delo je prejela več nagrad.

zgodbe iz sekreta

Zgodbe iz sekreta so igrani celovečerni prvenec omenjenih avtorjev, z zgodbo katerega se bo lahko poistovetil marsikateri 30- do 40-letnik. Na sporedu že danes, 1. oktobra 2015, v Kinodvoru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja