Te zanima, kaj jesti to jesen?

Jesen je vznemirljiv del kulinaričnega leta, saj so pridelki, ki smo jih posadili pomladi in poleti, končno pripravljeni, da jih poberemo. V oddaji Sezonska prehrana: Jesen se kulinarični raziskovalec Valentine Warner odpravi na čudovito filmsko potovanje skupaj z najboljšo jesensko hrano, ob kateri se nam cedijo sline in nas navdušuje z bogatimi sestavinami.

jesen
Jesen je čas, ko Valentine pripravi svoje najljubše jedi, denimo zajca in češpljevo pito, klapavice in juho iz luštreka, doma prekajeno skušo, sveže tartufe in umešana jajca ter pečeno račko z jabolki in kutinami.

V vsaki oddaji bomo spremljali rast jesenskih sestavin, nato pa nam bo Valentine pokazal kako jih skuhamo. S posebnimi filmskimi tehnikami so posneli življenjski krog zajcev, skuš, jastogov, buč, korenja, jabolk in hrušk. Pojasnili bodo ne le njihovo rast, temveč kako posamezne vrste uspevajo in spreminjajo teksturo. In ko bodo ravno pravšnje za uživanje, se bomo pridružili Valentinu, ki bo živila prinesel iz reke, morja, gozda in polja ter jih dal v pečice, ponve in na žare.

jesenV programih o hrani nas nenehno spodbujajo k uživanju sezonske hrane in vsi vemo, da bi jo res morali. Vendar imamo v trgovinah na voljo vse leto vse vrste živil, zato se nas le malo zaveda, kakšen je naravni ritem v kulinaričnem svetu. Kamorkoli Valentine gre, karkoli ujame, nabere in skuha, vse poveže z bližnjo okolico in pojasni, kako in zakaj se določena hrana in živali tam pojavijo, poleg tega razkriva, zakaj nekateri hrani grozi, da bo izginila. Valentinovo navdušenje nad uživanjem sezonske hrane je nalezljivo. Ko boste razumeli, kako in zakaj se določena hrana pojavi ob določenem času, se boste težko uprli želji, da si je ne bi pripravili sami. To je osvežujoče jasen predlog: jemo tisto, kar raste zdaj, in to pripravimo na primeren način.

Oddaja Sezonska prehrana: Jesen je izobraževalna, zabavna, polna povezanih podatkov in super receptov ter šestmesečna zgodba o tem, kaj bi morali jesti, in vsekakor vodnik po jesenski kulinariki. Na sporedu bo od 24. septembra dalje, vsak četrtek ob 13. uri na televizijskem programu 24 KITCHEN.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja