Swingy, inovativna lesena igrača, s katero bodo otroci fizično aktivni tudi med igranjem igric

swingy
(Foto: Facebook.com/SwingyTheSquirrel)

Pretekli teden je na Kickstarter prišel Swingy, inovativna lesena igrača, zaradi katere bodo starši celo veseli, da otroci igrajo digitalne igrice. Gre za prvi brezžični “balance board”, ki na igriv način spodbuja otroke, da so fizično aktivni, medtem ko igrajo igrice na pametnih telefonih ali tablicah.

swingy

Swingy je namenjen predvsem otrokom, starim od 4 do 12 let. Idejo sta razvila Niki in Urša Popović, mlada starša in jedro ekipe, ki sta pri svojih sinovih spoznala, kako radi imajo otroci digitalne igrice. “Swingy je nastal v želji najina fantka spraviti iz kavča, ne da bi jim pri tem onemogočila igranje njim tako ljubih digitalnih igric,” pravi Urša in dodaja, da sta z Nikijem uspela njihovo najljubše početje obrniti njim v prid. Otroci se med igranjem zabavajo, hkrati pa so tudi telesno aktivni, izboljšujejo občutek za ravnotežje in krepijo mišice, pomembne za pravilno držo.

swingySwingy je v celoti izdelan v Sloveniji in je novost tako na našem kot na svetovnem trgu. Dva ločena balance boarda sta brezžično povezana z digitalno igrico.

Ekipa Swingyja se je namreč povezala s fanti iz Chipoloja (ki so svoj uspeh na Kickstarterju poželi s pametnimi obeski) in se na ta način znebila kablov. Posebnost pa je tudi ta, da otroci igrice igrajo z nogami in tako krepijo občutek za ravnotežje, koordinacijo in pravilno držo.

SWINGY JE:

  • Naraven in varen

Balance boarda, ali ravnotežni deski, sta narejena iz bukovega lesa. Les je naraven, topel in okolju prijazen material. Prav tako je prijeten na dotik ter hkrati robusten in vzdržljiv. Swingy je tudi varen za uporabo, prekrit je s protizdrsnim premazom ter oblikovan tako, da se med igranjem ne spodmakne.

  • Zabaven z igrico Swing Pong

Swingy je opremljen s senzorji, ki omogočajo brezžično igranje digitalnih iger na pametnem telefonu ali tablici. Otroci z lovljenjem ravnotežja igrajo igrico z nogami. V prvi igrici imenovani Swing Pong vsak balance board upravlja en drsnik na zaslonu, med njima se odbija žogica, vsak odboj pa prinese točke.

  • Dober za ravnotežje in koordinacijo

Nihče ne vidi rad svojih otrok poležavati na fotelju ob igranju računalniških igric. Otroci se danes gibajo premalo, zaradi česar med drugim trpi razvoj motoričnih spretnosti. Pomemben vidik motoričnega razvoja otrok predstavlja občutek za ravnotežje in izboljšanje tega otrokom bistveno pomaga tako pri spretnostih v vsakdanjem življenju, kot tudi pri učenju drugih športov.

Swingy omogoča otrokom, da so aktivni tudi takrat, ko se zabavajo z igranjem digitalnih igric. Z nihanjem naprej in nazaj, otroci krepijo mišice potrebne za pravilno držo, aktivirajo mišice stabilizatorjev trupa ter izboljšujejejo ravnotežje in koordinacijo.

swingy

  • Namenjen vsej družini

Swingy pa ni le za otroke. Na njem lahko ravnotežje lovijo tudi odrasli, ekipa je otroško verzjo Swingyja nadgradila še z dizajnersko.

  • Ima “The Story Behind”

Niki in Urša sta kot mlada starša dveh otrok presenečena ugotovila, da se otroci naučijo uporabljati iPad, še preden znajo govoriti. “Kmalu sva videla, da bi lahko sinova celo popoldne preživela ob igranju igric. Ne glede na to, da sva jim čas za digitalno igranje omejevala, sva se vedno počutila nekoliko krivo, kadar sta se igrala z iPadom,” pravita.

“V istem obdobju se je mama ukvarjala z idejo o ukrivljenem pripomočku za hojo, ki bi uporabnika ob sprehodu spodbujal k lovljenju ravnotežja. Kot zdravnica in žena ortopeda je videla veliko pacientov z bolečinami v križu,” pojasnjuje Niki in dodaja, da je mama želela razviti pripomoček, ki bi uporabnika na lahkoten način spodbudil h krepitvi mišic jedra telesa in izboljšal ravnotežje.

“Ob družinskih pogovorih sva z Uršo dobila inspiracijo za rešitev najinega problema. Pripomoček za hojo sva spremenila v ravnotežnostno desko, jo povezala s tablico oziroma pametnim telefonom in jo tako naredila zanimivo za otroke. Rodil se je Swingy.”

Njun projekt lahko podpreš tudi ti. Na Kickstarterju. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja