Suhi šampon na mokrih laseh dela čudeže

Nekje sem zasledila, da veteranski stilist/frizer Michael Dueñas za ubijalski volumen uporablja “suhi šampon” na mokrih laseh. Noro, kajne? Kdo bi pomislil, da suhi šampon na mokrih laseh dela čudeže? Malce kontradiktorno, saj se ta “šampon” uporablja za “suho pranje las”. (Vse je v navednicah, ker mi ni všeč niti en prevod tega izdelka.)

Gospod je ta trik odkril čisto ponesreči, ko mu je na delu zmanjkalo pene za oblikovanje las, pa je zato v upanju, da bo vseeno nekaj dosegel, uporabil suhi šampon. Improviziranje se je splačalo, saj ga zdaj redno uporablja. Ampak pravi, da samo takrat, ko hoče, da so lasje videti popolnoma neobdelani, kot da ima oseba naravno tak volumen. Torej, ko bi rad naredil bujno pričesko, ki pa deluje rahlo neurejeno, je suhi šampon njegovo orožje.

suhi šampon na mokrih laseh dela čudeže
(Foto: weheartit.com)
suhi šampon na mokrih laseh dela čudeže
Baby puder sicer pomirja razdraženo kožo, a je izjemno učinkovit tudi kot “suhi šampon”.

In zakaj deluje? Ker ta proizvod nima “lepilnih” sestavin, ki bi držale frizuro na mestu. Zato, ko si zaželiš kao naravnega videza, ki pride spontano in brez posebnega truda (aam, vedno!), je to definitivno dober način. Vseeno pa je treba na koncu dodati malce laka za lase, ampak res malo, če bi rada, da je pričeska zares obstojna.

Michael priporoča, da suhi šampon uporabiš, ko so lasje vlažni, ne čisto premočeni, ter ga nanašaš od lasišča proti konicam. Lase lahko razdeliš, da boš nanašala bolj enakomerno. Potem pa si jih lahko posušiš in oblikuješ tako, kot si jih vedno. Tudi likalnik je dovoljen.

Kar pa se razlike med sprejem in otroškim pudrom tiče, pa gospod pravi, da je čisto vseeno. Njemu je lažje nanašati s sprejem, saj ga hitreje razporedi. Če pa si mojstrica v enakomernem posipanju pudra, go crazy, učinek bo enak. Sem preverila. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja