Špas teater postal polnoleten

Špas teater je upihnil 18 svečk na rojstnodnevni torti in ob tej priložnosti sklical občni zbor društva ŠTOK. Če slučajno ne veste – kaj je to ŠTOK – Špas Teater Oddelek Komikov. Člani mini zabavne skupnosti so na občni zbor povabili tudi predstavnike sedme sile in pred nami naredili kratko analizo preteklega dela in predvsem načrte za prihodnost.

Srečanju društva Slovenskih Ustvarjalcev v Zabavni Industriji, sekcija ŠTOK, je predsedoval Jonas Žnidaršič, prisotni pa so bili tudi ostali člani: Ranko Babić, Denis Avdić, Katarina Čas, Ana Marija MitićLado Bizovičar in Gojmir Lešnjak Gojc.

špas teater
(Foto: Mare Vavpotič)

Dnevni red je bil potrjen korespondenčno, po elektronski pošti. Prva točka se je nanašala na spremembo imena društva (zaradi zadnjih televizijskih nastopov kolega Bizovičarja bi morda črtali iz imena besedo “zabavni”?), druga točka je obravnavala opustitev besede “slovenski” (zaradi članstva Babića, Mitićeve, Avdića …). Pri točki tri so se dotaknili problematike ženskih sanitarnih prostorov (ki jih uporablja zgolj Lado), v četrti točki so izpostavili problem društvene lastnine (nekdo je ukradel nekaj starejših štosov iz Pavlihove pratike l. 76), pri peti točki pa pregledali letni plan.

Kaj nas torej čaka v Špas teatru v prihajajoči sezoni?

špas teater

Nekaj o novi sezoni je razkrila direktorica Špas teatra Urška Alič in najprej izpostavila predstavo Moški so z Marsa, ženske so z Venere, ki jo po knjigi Johna Graya pripravlja Denis Avdić. “Za glavnega igralca v novi komediji nisem čisto prepričana, s katerega planeta je, ker je kot en superman, zjutraj vstaja ob štirih, vodi radijsko oddajo, popoldan je z družino, zvečer na televiziji, to sezono pa tudi na gledaliških odrih v Špasu. Se že veselimo premiere, ki bo 17. oktobra.”

špas teater

Naslednja premiera bo predstava Slovenska literatura od A do Ž, ki jo pripravljajo Jure Karas (tekst), Primož Ekart (režija), igrajo pa Lado Bizovičar, Jaša Jamnik in Jernej Čampelj. Karas je dejal, da bo predstava še bolj zabavna od “muske”, ker ima Lado še dva soigralca in prišepnil, da prav veliko govora o literaturi ne bo.

špas teater

Še ena noviteta Špasa v tej sezoni je predstava Jonas vs. Jonas, ki jo bo režiral Bizovičar, glavno vlogo v njej pa ima kdo drug kot Jonas. “Jonas je vedno med prvimi, inovativnimi, se vsaki stvari posveti tako, da jo izpelje perfektno, mogoče se ravno zaradi teh lastnosti malo ljudi upa soočiti z njim. Zato se bo v prihajajoči predstavi soočil kar sam s sabo. Jonas Žnidaršič v predstavi Jonas vs. Jonas,” je povedala Aličeva.

Seveda pa nadaljujejo tudi z uspešnimi predstavami lanske sezone, Moška copata (Ranko Babić), Ko ko komedija (Katarina Čas, Ana Marija Mitić), Čista norišnica.

špas teater

Vsega, kar so povedali na občnem zboru ŠTOK, seveda ni potrebno jemati čisto resno. Je pa bilo to tudi rojstnodnevno praznovanje, zato ni manjkala Špasna torta, ob njej so prisotni tudi soglasno izvolili, da nas Špas teater s svojimi predstavami lahko razveseljuje, zabava,  …  še nadaljnih 18 let. Ustvarjalci pravijo Mejte se fajn!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja