Še danes ne vemo vsega o skrivnostni osebnosti Leonarda Da Vincija

da vincijevi demoni
Odkrivanje demonov genialnega izumitelja Leonarda da Vincija od 25. oktobra dalje, vsako nedeljo, ob 22. uri na FOX TV.

Renesančni genij Leonardo Da Vinci še danes velja za eno najbolj zanimivih osebnosti in je kot umetnik, izumitelj in idealist navdih za vse generacije. O tem, kakšen je bil Leonardo v mladosti in s kakšnimi demoni se je spopadal, govori tudi serija Da Vincijevi Demoni, ki s začetkom tretje sezone prihaja na televizijski program FOX.

V skrivni zgodovini težkega življenja Leonarda da Vincija bomo spoznali mladeniča, ki ga bremeni nadčloveška genijalnost. Je krivoverec, ki namerava razkriti laži religije, Upornik, ki hoče spodkopati elitistično družbo. Zunaj zakonski otrok, ki koprni, da bi ga oče priznal za sina. Znajde se v središču neurja, ki se je kuhalo že stoletja. Ujet med resnico in lažjo, vero in razumom, preteklostjo in prihodnostjo. Sovražne sile tedanjega časa njegovo prizadevanje obrnejo njemu v škodo. Tisti, ki najbolj prezirajo njegovo genijalost, ga zapeljujejo, da bi ga obvladali.

da vincijevi demoni

O tretji sezoni

Leonardo se mora boriti proti nasprotnikom, ki izkoriščajo zgodovino, da bi zatrli resnico. Junak, oborožen zgolj z resnico, se upre temi v sebi in temi na svetu. Sooči se z negotovo prihodnostjo in iskanje resnice ga skoraj pogubi. Podre se mu namreč svet, ko se njegov poskus za obranitev Otranta pred invazijo Ottmanov izkaže za neuspešnega. Da Vinci vso energijo usmeri v svojo genialnosti in se izkaže za neustavljivo silo, ki celotno obdobje dvigne iz teme ter jo usmeri v svetlobo.

da vincijevi demoni
Ponovno bo moral pretehtati vse, kar ve o svetu in svoji lastni preteklosti. Tom Riley v seriji Da Vincijevi demoni nastopa kot Leonardo Da Vinci.
Zgodba Da Vincija postane odsev našega sveta. Vabi nas, naj se pridružimo njegovemu boju za svobodno prihodnost. Da Vincijevi demoni vsako nedeljo, ob 22. uri na Fox TV.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja