S temno rjave na blond v treh dneh

Sliši se nemogoče in večina frizerjev ti bo to tudi odsvetovala. Jaz samo pišem o svoji naredi sama izkušnji in ne odgovarjam za dejanja drugih in posledice. S temno rjave na blond v treh dneh … se da. Tudi, če ima tvoj las (kot moj) ogromno rdečega pigmenta.

Na sliki spodaj je moja naravna barva las. No, večinoma. Približno 5cm od korena je mojih. Zadnjih nekaj mesecev si jih nisem barvala, tako da, kdo bi vedel …

s temno rjave na blond

V soboto sem sestro prosila, da me “poboža” z mešanico Afroditinega 9% oljnega peroksida (z negovalno emulzijo) in extra white blanc (blue) preparata. V navodilih piše, da se lahko v omenjeni pomadi lasje namakajo samo 30 minut, čemur sem rigorozno sledila. Ni mi treba uničiti zdravih las, ker bi bila rada blond čez poletje, knede?! … No, rezultat barvanja s temno rjave na blond je bila toksično oranžna, ki si je nihče ne želi na glavi. Od rumene pri korenini, do oranžne, pa do temno oranžne/trudi-se-preživeti rjave.

z rjave na blond
Wtf, a ne 🙂

Naslednji dan, v nedeljo, sem kupila še par zadev, zato mi je sestra lase obdelala še s 6% mešanico, ki sem jo na laseh pustila celo uro. Vem, čist sem divja, grem mimo pravil, bravo jaz in woohoo. Če mi jih skuri, se bom pa zabrila, sem si mislila, f*** it. Sprala sem blanž, si lase umila še z Balea More Blond šamponom, dodala regenerator in si jih posušila. Še vedno rumenkasto-oranžna, samo svetlejši odtenki tega. Top, si rečem sarkastično. So bile pa vsaj moje svetlo modre steklene oči zato še bolj opazne, nice. Lasje kljub vsemu niso bili štrenasti in slamnati.

z rjave na blond
Moj pogled pravi: Wtf še enkrat. 🙂

Po ponedeljkovem dopoldnevu igranja te točno-tako-barvo-sem-hotla igre, sem skočila do DM-a in kupila: vijoličen šampon BLEAch BLondes znamke Lee Stafford, ki je dražji od tistega od Balee, in ashy blond barvo za lase (Garnier Color Naturals, 8.1 – Natural Light Ash Blond). Umila sem si lase z novim šamponom, jih izjemoma predolgo sušila s fenom, ker sem prebrala, da toplota pomaga pri doseganju svetlejšega odtenka … in ugotovila, da so ti “agresivni” šamponi, ki jih prodajajo pri nas v Sloveniji, brezveze. Pol ure pozneje sem se odločila za še tretjo obdelavo s preparati, tokrat s to ashy barvo, ki ima zelenkast odtenek – ta naj bi pomagal ubiti oranžen pigment v mojih laseh, sem poguglala. Končno, ashy je pomagal.

z rjave na blond
Nedvomno boljše kot prej.

To je torej naraven proces: od rjave, na oranžno rumeno, do neke normalne blond. Če bi šlo v šusu, ne bi imela tako lepih rjavih, močnih in zdravih las …

Zdaj bom pa še celo poletje testirala dva omenjena šampona, da vidim, če sploh in kako učinkujeta na moje lase. Poleg tega bo za vdrževanje potreben še kakšen blanž na narastku, redna uporaba katerega koli balzama in regeneratorja Gliss Liquid Silk Express Repair od Schwarzkopfa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja