S Feng Shui barvami do boljše energije

Feng Shui je starodavna kitajska umetnost, ki se posveča harmoniji in skladnosti z okoljem. Energija okolja vpliva na naše fizično, mentalno in emocionalno počutje. Odkar je postal izredno popularen tudi v zahodnem svetu, imamo na razpolago ogromno člankov in knjig o Feng Shui načelih in nasvetih za izboljšanje zdravja, finančnega stanja, romantičnih odnosov in ostalih sestavnih delov energijske karte, ki ji pravimo ‘bagua’. Temelji na ravnovesju pasivne yin in aktivne yang energije, ter se drži pricipov petih elementov; ogenj, zemlja, kovina, voda in les.

Foto: Fengshui_living (Instagram)
Foto: Fengshui_living (Instagram)

Tudi s pravo izbiro barv lahko na preprost način izboljšamo energijo v našem domu ali pisarni:

  • Ogenj predstavlja strast in močno energijo, ki pozitivno vpliva na kariero, spolnost in notranjo toplino. Dominira naj predvsem na južnem delu bague, na severovzhodu in jugozahodu in to v odtenkih rdeče, oražne, vijolične, roza in močne rumene.
  • Element zemlje je povezan s hrano, stabilnostjo, zaščito v odnosih, zdravjem in notranjim ravnovesjem. Pomemben je na severovzhodu, jugozahodu in pa tudi na sredini našega doma. Zemljo predstavljajo barve v odtenkih nežne rumene ter zemeljske in bež barve.
  • Kovina simbolizira jasnost, preciznost, učinkovitost in nam pomaga, da ostanemo mirni in zbrani. Odtenki sive in bele barve naj prevladujejo na zahodu in severozahodu.
  • Voda je povezana z lahkoto, izobiljem, svežino in simbolizira bogastvo. Dominira naj na severu, pomembna pa je tudi na vzhodu in jugovzhodu. Prestavljata jo modra in črna.
  • Element lesa prinaša v prostor energijo rasti, vitalnosti, živahnosti in, tako kot voda, izobilja. Odtenki zelene in rjave naj prevladujejo na vzhodu, jugovzhodu in jugu.

Meta O
Follow me

Meta O

Plesalka, anglistka, ljubiteljica avtentičnosti in zagovornica pravičnosti
Ustvarjalka vsebin na UR
Meta O
Follow me

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja