Rose Goldea je Bvlgarijev olfaktivni dragulj

Bvlgari predstavlja parfum Rose Goldea in se znova poklanja ženstvenosti. Strastne vrtnice in prefinjen mošus združuje  v mešanico poželenja. Najnovejša dišava je dobila navdih po Bvlgarijevi ikonski kolekciji Serpenti.

rose goldea
Rose Goldea je razkošen dragulj zapeljivosti. (Foto: Press Bvlgari)

Kleopatra, veličastna muza draguljarja in parfumerja

Čutnost Kleopatre je bila za Bvlgari velik navdih. Rimski draguljar-parfumer je svoje stvaritve v času svojega obstoja neprestano posvečal njeni čudovitosti. Kleopatra je bila skrivnostna oseba, ki je pustila svoj pečat v zgodovini: stari Rimljani so jo klicali Superbia – Popolna. Njeno auro lepote so v literaturi, gledališču, operah, baletu in filmih opevali več kot 20 stoletij. Zdaj jo opevajo tudi v dišavi. Ženska, ki uporablja parfum Rose Goldea, je očarljiva, privlačna in samozavestna – prava sodobna junakinja, ki sledi korakom enigmatične Kleopatre.

Kleopatra (boginja sonca) in njena zgodba zajemata bistvo Rose Goldee. Kleopatrina aura, preoblikovana za moderno Bvlgari žensko, danes živi v tej privlačni kolekciji. Kot ena izmed najbolj znanih zgodovinskih lepotic je bila Kleopatra mojstrica umetnosti zapeljevanja, saj je očarala dva največja voditelja svojega časa – Julija Cezarja in Marka Antonija. Njena prebrisanost, uglajenost in lepota sta ji zagotovili izredno moč, postala je ena od najmogočnejših faraonk. In ne glede na to, da je imela Kleopatra veliko naravnih darov, naj bi v svoji igri zapeljevanja uporabljala veliko različnih “orodij”, med njimi tudi nakit in dišave.

V noči, ko se je Kleopatra odločila, da bo zapeljala Marka Antonija, je okolico svoje postelje obkrožila s toliko cvetovi rožnatih vrtnic, da so ti segali do kolen. Nekateri zgodovinarji pravijo, da je njuna strast postala tako velika in tako mogočna, da je spremenila tok zgodovine. Vrtnice so bile njene najljubše rože, njihov vonj pa njena osebna dišava – postala je njena dišeča identiteta.

Rose Goldea nadaljuje močno zapeljivo parfumsko tradicijo, ki v misli prikliče užitek in očarljivost. Nositi parfum je gesta lepote, je dejanje ljubezni, katere glasnik je dišava sama. Parfum, čigar olfaktivna moč razkriva prisotnost ženske pred vsemi ostalimi čutili, in ki za seboj pusti spomin njenega mimohoda. Spominja na lepotilne rituale Egipčank, ki so svoja oblačila prepojile z dišavami in nosile ogrlice sestavljene iz afrodizičnih, aromatičnih semen.

Rose Goldea je esenca zapeljivosti

Kitasta kača, ki je simbol večnosti in življenja, je bila najbolj ikonski Kleopatrin predmet, saj je kačo, narejeno iz zlata, nosila kot talisman – kot simbol kraljeve moči, ki se ji nikoli ni smelo oporekati. Ugriz kače je bil namreč tako poguben kot kraljičina lepota. Bvlgarijeva ikonska Serpenti, ki je skrivnostno ovita okoli stekleničke Rose Goldea, simbolizira bistvo zapeljivosti. Kolekcija Serpenti je nastala pred več kot 50-imi leti in danes je ikona lepote in ženstvenosti, pravi glamur rimskega draguljarja. Simbol kače sega daleč v preteklost, v čase starogrške in rimske mitologije – nežen simbol moči. Kače, ki so znane po tem, da svojo žrtev “očarajo”, so edine živali, ki jim je pripisana ta lastnost – kača je znana zaradi svoje sposobnosti “zapeljevanja” plena. Kačin mogočen pogled je do danes ohranil svojo legendarno moč.

Kača Rose Goldea svoje bakrene luske premika tako kot se dišava poigrava s svojimi notami. Premika svoje telo kot dišava zaobjame žensko telo. Zgodovina velikokrat spomni na diadem kraljeve kobre, ki je krasil Kleopatrine lase, ko je leta 46 pr.n.št prvič obiskala Rim in je jemal dih vsem, ki so ga zagledali. Fascinantna in legendarna kača, ista ki je krasila krone egipčanskih faraonov v antičnih časih, danes krasi Rose Goldea žensko – njo, ki vlada z zapeljivo močjo svoje lepote tako, kot je vladala mitična Kleopatra.

Svetleča toplota Rosee Goldee, ki je hkrati nežna in nepopustljiva; združuje se s Serpenti navdihom in napolni parfumsko stekleničko z vso zapeljivostjo kače. Rose je oboje – parfum in barva – mehka, močna vendar pomirjujoča – in neverjetno čutna v svojem sijaju. Čudovito združenje rodi Rose Goldeo, parfumsko vodo, oblikovano za kraljice zlata in za kraljice žensk.

Steklenička Rose Goldea je okrašena z drznimi odtenki zlate in poudarki rožnate – z znanim Bvlgari rožnatim zlatom, ki se že več kot stoletje v draguljarstvu uporablja le za najbolj prefinjene izdelke. Rožnato zlato odkrije lepoto ženske, je dragocen simbol elegance in popolnosti. Ponazarja bakrene odtenke sonca ter zardelosti ženskih lic. Rožnato zlato s svojimi rumeni-rjavimi odtenki simbolizira večno ljubezen.

“Ustvarjanje parfuma Rose Goldea je bilo nenavadna avantura, saj smo s tem hoteli predstaviti čustvene dimenzije točno določene nežne cvetlice: vrtnice Damascena, najprestižnejše med vrtnicami. Delček damaskenske vrtnice, ki sem jo uporabil, ne diši kot klasična vrtnica: želel sem poudariti izredno naravno svežino, mladostnost in sijaj rože ter jo združiti s prosojnimi notami mošusa. Ta novi mošus je izredno prodoren in navdihujoč, hkrati pa ga spremlja prosojnost, ki je popolnoma ženstvena. Rose Goldea je večna esenca ženstvenosti; je kot druga stran iste ženske. Pooseblja vladavino; zlato žensko, ki je skorajda nedosegljiva.  Rose Goldea v misli prikliče večno lepoto, tisto, ki jo želijo vse ženske sveta. V misli prikliče asociacije z naravo in svežino, ki sta zaviti v zelo sodobno in ženstveno sled,” je o dišavi povedal mojster parfumer Alberto Morillas.

V kopeli čutnega belega mošusa Rose Goldea združuje dragoceno esenco damaskenske vrtnice ter  jasmina iz Egipta. Zapeljivost in elegantnost belega kadila se spoji z nežno dišečo sandalovino. Čudovit, nepričakovan začetek, ki je hkrati cveten in saden, se pridruži srcu kraljevih vrtnic, poudari pa ga sijoči mošus z lesnim, prašnatim zaključkom. Nežni odtenki te cvetno-vrtnično-mošusne dišave se razkrivajo v dragocenosti svoje naravne sestave: absolut damaskenske vrtnice, absolut jasmina Grandiflorum in esenca belega kadila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja