Romantična drama, ki pogumno zagrize v tematiko istospolnih zakonskih zvez

Septembra na velika platna prihaja romantična drama Jenny se poroči (Jenny’s wedding), v kateri bomo spoznali ljubečo in konvencionalno družino Farrell, ki nestrpno čaka, da si najstarejša hči najde tistega pravega in se z njim ustali. Resnici na ljubo so njihove skrbi povsem odveč, saj je Jennyjino srce že oddano, le da je tistega pravega zamenjala tista prava. Razkritje Farrellovim dobesedno spodnese tla pod nogami, ko se po prvotnem šoku vedno bolj zapletajo v mrežo laži, da bi vsaj navzven ohranili videz povprečne družine in se izognili obrekovanju skupnosti. Ali bodo zmogli premostiti ovire in premagati lastne nesigurnosti, bomo izvedeli že 10. septembra, ko bo nevestama Katherine Heigl in Alexis Bledel v naših kinodvoranah zaigrala poročna koračnica.

jenny se poroči
(Foto: Karantanija Cinemas)

O ZGODBI:

Jenny Farrell svoje homoseksualnosti ne skriva pred celim svetom, le pred svojo izjemno konvencionalno in tipično družino ameriškega srednjega razreda. Zaveda se, da njena starša Eddie in Rose rada živita v svojem mirnem, poznanem in varnem svetu, ki bi ga v hudem strahu pred mnenjem skupnosti lahko ogrozil že najmanjši odklon od povprečja. Ta velik del sebe pa taji celo pred bratom in sestro, zato se družina Farrell drži zlatega pravila, da je zlitje z množico boljše kot izstopanje.

Linda Emond in Diana Hardcastle

Vse to spremeni en sam pogovor, v katerem Jenny z očetom razpravlja o motivih, ki ljudi privedejo do poroke. V tistem trenutku se odloči, da nad skrivnostjo, ki jo pesti, naredi križ in zaživi polno življenje.

alexis in katherineKo družini pove, da je njena sostanovalka Kitty pravzaprav njena zaročenka, se svet Farrellovih podre kot hišica iz kart. Starša sta pretresena nad dejstvom, kako malo poznata svojo hčerko, hkrati pa se v njiju naseli globok strah pred obrekovanjem skupnosti. Jenny zato prosita, naj resnico o svoji spolni usmerjenosti zadrži zase.

Družina trumoma kopiči laži, ki sprožajo številne nesporazume in razkrivajo dolgoletne zamere. Zakon njenih staršev je hudo načet, rivalstvo med potomci doseže vrelišče, Jenny pa v jezi končno izpostavi bojazljivost svojih staršev. Ker to stori v javnosti, se razkol med njimi le še poveča.

Eddie in Rose se znajdeta ujeta v mreži hinavščine in laži, ki sta jih sama ustvarila. Če ne bosta našla poguma, da presežeta lastne predsodke, bosta izgubila veliko več kot le spoštovanje skupnosti. Izgubila bosta tisto, kar jima je najbolj ljubo – njuno družino.

Tom Wilkinson in Katherine Heigl

Jenny se poroči prihaja na redne sporede 10. SEPTEMBRA 2015.

  • Igralska zasedba: Katherine Heigl, Tom Wilkinson, Linda Emond, Alexis Bledel, Grace Gummer
  • Režija: Mary Agnes Donoghue
  • Scenarij: Mary Agnes Donoghue

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja