Pusti koži, da diha

Potenje zagotovo ni ena naših najljubših telesnih funkcij, a je neizogibna in zelo pomembna za normalno delovanje telesa. Zato zdaj, ko te bodo vse višje temperature in pomladno sonce zvabili v bolj aktivno preživljanje prostega časa, ne dovoli, da te znoj spravi v slabo voljo ali ustvari občutek nelagodja. Raje se nanj prilagodi in pusti koži, da diha.

diha

Imej v mislih, da potenje v osnovi ni nič drugega kot način, s katerim telo uravnava svojo telesno temperaturo. Sprehod, tek, pohod in druge športne aktivnosti, stres ali slabost, težje fizično delo, vse to so situacije, na katere se telo odzove s povečanim potenjem, ki telo ohladi in očisti toksinov. Zato ga razumi kot nekaj skrajno koristnega za naše zdravje in ga ne zatiraj.

Izberi primerna oblačila, ohlapna, iz naravnih materialov, takšna, ki omogočajo koži, da diha. Izogibaj se premastni in pretirano začinjeni hrani ter alkoholnim pijačam. Vse, kar boš zaužil in telo ne potrebuje, se namreč izloča z znojem. Posledica tega je lahko zelo neprijeten telesni vonj. Vsekakor pa se zaradi strahu pred neprijetnim vonjem ne izogibaj telesnim aktivnostim, saj nas te ohranjajo resnično vitalne in zdrave.

Zato izkoristi prihod pomladi in toplih dni ter revitaliziraj svoje telo. Tako boš očistil telo toksinov, ki so se med zimo nakopičili v telesu. Vsakodnevno zaščito pred neprijetnim vonjem pa si zagotovi z dezodoranti. Izberi takšne, ki ne vsebujejo aluminijevih soli, saj te mašijo pore in preprečujejo naravni cikel potenja.

diha

CD dezodoranti z naravnimi izvlečki lokvanja, pomaranče, granatnega jabolka ali limone, v obliki razpršilca in roll-ona, so prava izbira za aktivne pomladanske dni. Zagotovili ti bodo dolgotrajno zaščito pred neprijetnim vonjem, tvoji koži bodo pustili, da diha, in te odišavili s prijetnim vonjem za ves dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja