Privošči si zvočno zen doživetje

Prvi Sound Shui strokovnjak na svetu Jan Cisek ponuja namige in nasvete o moči zvoka ter vplivu, ki ga lahko ima na naše življenje. Za zen doživetje ne potrebujemo veliko …

sony ponuja zvočno zen doživetje
(Foto: Press)

Sound Shui postavlja kitajsko veščino urejanja prostora, imenovane Feng Shu, na povsem novo raven, saj ponuja vpogled v prepletenost zvoka in glasbe ter njun vpliv na harmonijo doma, naše počutje in učinkovitost. Na harmoničnost življenje pa lahko znatno vpliva tudi nekaj tako preprostega, kot je pravilna postavitev zvočnega sistema v večih prostorih svojega doma, kar je enostavno dosegljivo s Sonyjevim glasbenim sistemom Multi-Room. “Zvok je vibracija. Zvok je energija (chi). Doma pa je pomembno, da vzpostavljamo nenehen pretok energije, ki bo v vsa področja življenja vnesla več čarobnih trenutkov: tako v družinsko, ljubezensko življenje, na karierno področje in vaš občutek sreče nasploh,” razlaga Sound Shui strokovnjak Jan Cisek.

“Za trenutek pomislite na svoj dom. Prepričan sem, da lahko prepoznate prostore, v katerih ni prave harmonije in se v njih počutite blokirano – vanje morate vnesti modrosti Sound Shui umetnosti.” Jan nam po načelih Sound Shui svetuje: Odkrijte ključne prostore svojega doma in izboljšajte svoje življenje.

Postavi spodnjo Feng Shui matriko (t. i. bagua) čez načrt svojega doma ali posamezne sobe, pri čemer naj bodo vrata postavljena na spodnjo stran. Ta prostor naj bo vedno namenjen znanju, karieri ali prijateljem.

sony ponuja zvočno zen doživetje

Primerjaj svoje misli o delih življenja, ki ne tečejo po načrtih, z devetimi predeli svoje sobe – glede na matriko bagua. Pozorno premisli o tem, kako kar najučinkoviteje postaviti svoj Sonyjev zvočni sistem Multi-Room z zvočniki tako, da izboljšaš svoje življenje.

Nisi prepričan/a? Najbolje bo, da glavno komponento zvočnega sistema postaviš v prostor, ki ti je najpomembnejši oziroma v katerem preživiš največ časa. Lahko pa ga postaviš tudi v ljubezenski kotiček svoje dnevne sobe ali spalnice, s čimer boš ustvaril/a bolj harmonično in strastno vzdušje.

sony ponuja zvočno zen doživetje

Dnevna soba/Salon: kreativno sproščanje

  • Imaš dnevno sobo ali salon? Obstaja namreč jasna meja.
  • Zdaj lahko oboje združiš s predvajanjem glasbe, ki hkrati stimulira tvojo ustvarjalnost in omogoča popolno sprostitev.

Glasba je odločitev vsakega posameznika in na različne ljudi vpliva na različen način. Tako si popolnoma svoboden pri izbiri glasbe, ob kateri se boš počutil/a dobro, aktivno, poln/a energije, sproščeno, ustvarjalno in romantično – točno tako, kot se želiš počutiti.

Postavi zvočnike v kot svoje dnevne sobe in jo napolni z glasbo, ki te navdihuje, s čimer boš ustvaril/a nežnejši, prostorski zvok, ki bo prebudil tvoje čute in te obdal z občutkom miru.

sony ponuja zvočno zen doživetje

Kuhinja/Jedilnica: razvajajte svoje telo z zvokom

Znano je, da hrana in kuhinja nasploh združujeta ljudi. Ob pripravi in uživanju hrane v družbi svojih prijateljev predvajaj glasbo, ki bo utrdila vaš odnos. S prenosnimi zvočniki, kot je SRS-X77, ti lahko Sonyjev zvočni sistem Multi-Room dela družbo v kuhinji in pripravljeni hrani doda dobre vibracije.

Spalnica: zvok za lahkoten spanec

Najpomembnejši prostor v domu predstavlja spalnica – zatočišče, oaza varnosti in udobja, ki je ključnega pomena za dobro počutje.

Poslušanje pomirjajoče glasbe pred spanjem bo pomagalo, da se boš lažje zazibal/a v miren spanec. Zjutraj pa si zavrti nekaj hitrejših, živahnejših ritmov, s katerimi se boš v jutro prebudil/a kot prerojen/a z nasmeškom na obrazu in pripravljen/a za uživanje v novem dnevu.

Za kar največji občutek udobja in priročnosti postavi svoj Sonyjev zvočni sistem Multi-Room poleg svoje postelje.

Zvočnike lahko namestiš tudi poleg okna, s čimer boš poudaril/a akustiko predvajane glasbe. Soba se bo tako napolnila s prijetnim občutkom harmonije, tvoje telo pa se bo bolje spočilo in premamil te bo miren spanec.

Kopalnica: očistite svojo avro s čistostjo zvoka

Kopalnica je pravi hram za čiščenje telesa in duše, k pravi energiji prostora pa pripomore tudi glasba. Jutranjo prho si lahko popestriš z živahnimi glasbenimi ritmi, ob razkošni večerni kopeli pa si za popolno razvajanje privošči sproščujoče melodije.

Vrt: poudarite zvoke narave ali popestrite svojo zabavo

Raziskava odkriva, da preživljanje prostega časa v naravi pozitivno vpliva na naše zdravje in občutek sreče. Imenuje se Biophilia – in ni naključje, da je ravno to naslov albuma znane pevke Bjork.

Predvajanje naravnih zvokov v tvojem domu bo vanj vneslo več zdravja. Prav tako bo učinkovalo tudi na zunanje površine, saj lahko Feng Shui postavitev vrta ali balkona okrepiš s predvajanjem melodij narave, kot so žuborenje vode, zvoki ptic in nežen piš vetra.

Ko povabiš goste na zabavo na svojem vrtu, lahko okolico in notranjost svojega doma poživiš z moderno glasbo poskočnih ritmov. S pomočjo več brezžičnih zvočnikov Multi-Room lahko s svojimi najljubšimi komadi napolniš vse kotičke svojega doma.

Sony Multi-Room združuje med sabo povezljive produkte, ki omogočajo dodatne možnosti poslušanja glasbe. Ponuja vse od linije elegantnih brezžičnih zvočnikov, kot so SRS-X77, zvočnika SRS-X88 in SRS-X99 z zvokom visoke ločljivosti, AV-sprejemnika STR-DN860 in STR-DN1080, zvočniška modula HT-NT3 in HT-ST9, sistem CMT-SX7 Hi-Fi in osnovni zvočnik televizorja HT-XT3. S pomočjo aplikacije Google Cast pa lahko svojo najljubšo glasbo preneseš s svojega pametnega telefona na zvočnike in uživaš v skladbah s pomočjo povezav Bluetooth® in NFC One Touch™.

O družbi Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležili konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 68 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2015. Več informacij o Sony Slovenija lahko dobite na spletni strani www.sony.si.

O Janu Ciseku

Jan Cisek (FSSA, MSc) je vodilni Feng Shui svetovalec in okoljski psiholog z več kot 25 leti izkušen na tem področju. Jan trenutno deluje v Londonu in svoje delo opravlja po vsem svetu. Med njegovimi strankami se najdejo tudi imena slavnih oseb in velikih korporacij. Preverite na www.fengshuilondon.net.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja