Prihaja animirana pustolovščina o vrabčku, ki je prepričan, da je štorklja

vrabček richard
Skovik Oleg, Vrabček Richard in Papagaj KiKi (Foto: Karantanija CInemas)

Še malo pa bo v slovenske kinematografe priletel vrabček Richard, ki se sreča z dilemo, s katero se v resničnem življenju srečujemo vsi – kdo sploh smo?  Za vrabčka Richarda je to vprašanje še posebej zagonetno, saj je odraščal med štorkljami in je zato prepričan, da je tudi sam štorklja.

vrabček richard

Težava se pojavi, ko nastopi čas za selitev v toplo Afriko, saj vrabci niso ptice selivke in ne zmorejo takšnega potovanja. Njegova družina ga zato s težkim srcem pusti samega v domačem gozdu. Vendar pa Richard želi svetu dokazati, da je štorklja, zato zbere pogum in se sam odpravi proti jugu. Odloči se, da bo šel kar na štop in tako potuje z vsemi mogočimi prevoznimi sredstvi. Na zahtevni poti mu na pomoč priskoči ekscentrični skovir Oleg, ki veselo čeblja s svojo namišljeno prijateljico, ter samovšečna papiga Kiki, ki nenehno prepeva disko uspešnice.

Risanka je sinhronizirana v slovenščino, malim živalskim junakom pa so glasove med drugimi posodili tudi zvezdniki komedije Pr’Hostar – Dejan Krupić (Skovir Oleg), Goran Hrvaćanin (Papagaj KiKi) in Mario Ćulibrk. Pri sinhronizaciji so sodelovali tudi Sebastijan Kušar (Vrabček Richard), Miha Rodman, Boža Čož, Uroš Buh, Andrej Kušar. Pripetljaji malega vrabčka v iskanju resnice bodo v naša kina prileteli 16. februarja 2017.

ZANIMIVOSTI:

  • V zahodni kulturi bela štorklja simbolizira rojstvo. V viktorijanskem času so otrokom pravili, da jih je prinesla štorklja. Navada izhaja iz nekdaj razširjenega prepričanja, da so štorklje prinašalke sreče in blaginje.
  • Risanka je nastala v koprodukciji med Nemčijo, Belgijo, Luksemburgom in Norveško.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja