Po 33 letih se je poslovil z malih zaslonov

po 33 letih se je poslovil z malih zaslonov
Legenda ameriške televizije (Foto: Facebook)

Skorajda ni človeka, ki še ni slišal za Davida Lettermana. Možakar velja za eno največjih ameriških televizijskih osebnosti, ki je z ekipo ustvaril kar 6028 epizod oddaje Late Night with David Letterman. Po 33 letih se je poslovil z malih zaslonov z oddajo, v kateri so se mu poklonili številni komedijanti, stanovski kolegi in zvezdniki, ki so navsezadnje tudi njegovi zvesti oboževalci.

po 33 letih se je poslovil z malih zaslonov
Lettermanu so se ob poslovnilni oddaji poklonili Bill Murray, Tina Fey, Peyton Manning, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock, Jim Carey, Jerry Seinfeld, Steve Martin, Barbara Walters in Alec Baldwin. (Foto: Facebook)

Večer je zaznamoval tudi nastop glasbene legende Boba Dylana, ki ga je Letterman napovedal s posebno anekdoto.

“Med vožnjo v avtu želim sinu velikokrat utrditi pomembne življenjske lekcije,” je začel. “Zadnjič sem ga vprašal, ali se spomni, kateri dve stvari sta v življenju najbolj pomembni. Prva je, da moraš biti prijazen do vseh ljudi. Druga pa, da se zavedaš, da je Bob Dylan največji pisec glasbe in besedil modernega časa. To je pravzaprav vse, kar moraš vedeti v življenju,” je suvereno zaključil Letterman, potem pa vidno užival med Dylanovim nastopom. Za slednjega je bilo to tretje gostovanje v oddaji, prvič je nastopil pred 31 leti, leta 1984, drugič pa 9 let pozneje, leta 1993.

Tudi v Ljubljani bomo kmalu deležni njegovih kultnih uspešnic, 25. junija bo namreč glasbenik s svojim bendom prvič zavzel dvorano Stožice. Vstopnice so že na voljo na eventim.si.

po 33 letih se je poslovil z malih zaslonov
33 let, 6028 oddaj in kar 16 emmyjev … (Foto: Facebook)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja