Odpravi napake pri negi svoje kože

Vlažiš obraz s kremo, ki ne ustreza tvojemu tipu kože? Morda prepogosto opravljaš piling ali uporabljaš gele za tuširanje, ki naredijo tvojo kožo prenapeto? Odpravi napake, ki jih večina počne pri negi kože. CD je zato pripravil nekaj uporabnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo, ki bo izžarevala tvojo naravno lepoto.

odpravi napake
(Foto: weheartit.com)

Dobro spoznaj svoj tip kože in temu primerno izbiraj izdelke za njeno nego. Bodisi normalna, občutljiva ali suha koža, izbira kozmetike za vsakodnevno uporabo naj bo premišljena, da bo zagotovila koži takšno nego, ki jo ta potrebuje.

Manj, vendar skrbno izbrano, pomeni bolje

Temperaturne spremembe v pomladnem času običajno dodatno obremenijo kožo. Dermatologi v primeru suhe kože, ki je med najbolj pogostimi težavami žensk, priporočajo uporabo vlažilnih in čistilnih izdelkov. Pri tem je najbolj pomembno, da vzdržuješ naraven pH kože, zato skrbno izberi izdelke, ki ustrezajo tvojemu tipu in ne vsebujejo nepotrebnih, koži škodljivih sestavin. Upoštevaj pravilo manj je več, predvsem pri izbiri izdelkov za osnovne lepotne rutine. Za vsakodnevno prhanje zato izberi izdelke, kot so CD geli za tuširanje z vonjem limone, lokvanja ali granatnega jabolka. Ti so pH-nevtralni in ne spreminjajo naravnega ravnovesja kože ter ne vsebujejo oporečnih sestavin, kot so mineralna olja, silikoni, parabeni, barvila in sestavine živalskega izvora. Vse to lahko prispeva k težavam s kožo.

Bodi pozorna na spremembe

razvajanjeRedno si privošči piling telesa. Za odstranjevanje odmrle kože uporabi izdelke z zrni velikosti soli ali sladkorja. Če pa želiš kožo s pilingom le zgladiti in okrepiti, uporabi izdelke z manjšimi, bolj finimi zrni in vlažilnim učinkom. A bodi pozorna, da pilinga ne izvajaš prepogosto, največ dva- do trikrat na teden. Tako se boš izognila pospešenemu delovanju por in razdraženi koži.

V prvih pomladnih dneh pogosto izkoristimo nadvse vabljive sončne žarke. Pri tem ne smemo pozabiti na kreme in balzame z zaščitnim UV faktorjem, ki kože ne bodo le zaščitili pred opeklinami, temveč tudi pred predčasnim staranjem. Zaščita pred sončnimi žarki je še posebej pomembna, če imaš tanko in občutljivo kožo, ali razširjene kapilare.

Zdravje tvoje kože je v veliki meri odvisno od primerne nege. Odpravi napake z enostavnimi nasveti, s katerimi bo tvoja koža ponovno čista, zdrava in sijoča. Naj postanejo nepogrešljiv del vsakodnevne rutine. Uporaba izdelkov, ki so primerni za tvoj tip kože in ne vsebujejo mineralnih olj, silikonov, parabenov, barvil, sestavin živalskega izvora in aluminijevih soli, so prvi korak k razkrivanju in poudarjanju tvoje naravne lepote.

*Izdelki blagovne znamke CD so na voljo v izbranih drogerijah v Sloveniji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja