Novi začetki

… ali iz malega zraste veliko. Upam, da je tako. Na polno. Ma kaj, mantram! Novi začetki ali iz malega zraste veliko. Iz malega zraste veliko. Iz malega zraste veliko. Majkemi.

novi začetki

Kot nepopravljivi utopistki in hkrati očarljivo nadležni ciničarki pri kmalu 31-ih mi gredo tovrstne puhlice ala “novi začetki, ali “iz malega zraste veliko”, kar na živce, čeprav na momente iskreno verjamem v vse to. In “vsak konec pomeni nov začetek” je nekaj, ob čemer bi večina “trpečih”, vključno z mano, samo zavila z očmi, ker bi radi utapljali žalost v alkoholu in/ali sladkarijah, se predajali neproduktivnim aktivnostim in bentili čez cel svet. Jebeni novi začetki. Ki vseeno peljejo nekam.

urbanarafinerija_novi_zacetki_ali_iz_malega_zraste_veliko_2

Kaže, da začenjam še eno novo, vznemirljivo poglavje, pa ne samo zato, ker imam rojstni dan čez nekaj dni. Dober teden nazaj je nek moder gospod z Ribniškega Pohorja dejal, da je obdobje med 30-im in 50-im letom najbolj kreativno. Zdaj je čas za pozitivne spremembe in opuščanje vzorcev, ki samo kalijo sliko mojega življenja. Zdaj je čas, da iz malega zraste veliko. Kdaj, če ne zdaj?! Zato se je kljub mojem pomanjkanju potrpežljivosti ob “sej bo” stavkih moj ego nedolgo tega nazaj odločil, da bo vsaki še tako bedni življenjski izkušnji pripel značko odličja. S kančkom sarkazma in wannabe poduhovljenostjo trdim, da vse skupaj le ni bilo zaman. Zakaj? Koliko neumnosti sem v življenju že naredila, ob katerih bi se lahko od sramu samo ugreznila v zemljo … vsi, ki me dobro poznajo, lahko to potrdijo. Pa se kljub vsemu še trudim. Občasno se komu za vs sranje opravičim. Rafiniram izkušnje za nove začetke in samo pičim naprej. Ker se mi – mogoče sem delusional – zdi, da vseeno lahko nekaj prispevam k tej družbi. Mogoče. Lahko probam.

In ja, novi začetki so jeba, ampak nič takega, česar se ne bi dalo prežvečiti, predelati in rafinirati. Vse za boljše, lepše življenje. Hear hear!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja