Nova tehnologija omogoča hitro in varno prijavo prtljage

Podjetje z več kot 100-letno tradicijo se je letošnjo pomlad predstavilo z najnovejšo inovacijo digitalizacije kovčkov – Rimowa Electronic Tag. Na nov sistem prijave prtljage so sicer že večkrat opozorili, tokrat pa nas želijo seznaniti s povratnimi informacijami iz trga.

nova tehnologija
V bodoče si na potovanjih lahko obetamo še več udobja. (Foto: Rimowa)

O izkušnjah in napredkih so spregovorili na srečanju v Dübendorfu, kjer so se sredi septembra sestale 4 družbe – (RIMOWA Electronic Tag, Lufthansa, T-Systems in Materna) – z namenom, da bi razpravljale o digitalizaciji potovanj.

Gospod Sven Lepschy, podpredsednik RIMOWA Electronic Tag, je otvoril diskusijo, ki jo je pospremil z besedami: “Lansiranje tehnologije Electronic Tag je velik uspeh. Povratne informacije so namreč pokazale, da naše uporabnike navdušuje možnost kontrole nad svojo prtljago, hkrati pa jim veliko pomeni optimizacija časa, saj nova tehnologija omogoča hitro in varno prijavo prtljage. Lahko bi torej rekli, da nov sistem tehnologije označuje začetke digitalne revolucije, ki pa se bo že konec leta nadgradila. Aplikacija bo namreč bogatejša za nove funkcije, saj bo mogoče “zaslon” kovčka opremiti z začetnicami uporabnika in z njegovo najljubšo fotografijo.”

O prednostih novega sistema so poročali tudi sogovorniki iz drugih področij, pametno rešitev so označili za trenutno najbolj varen in zanesljiv sistem. Zaradi moderne tehnologije, ki omogoča “šifriranje” kovčka s pomočjo pametnega telefona uporabnika, je dostop tretjih oseb skoraj nemogoč.

nova tehnologija

Pozitivne izkušnje pa so izrazili tudi predstavniki letalske družbe Lufthansa. Sistem Rimowa Electronic Tag je po njihovem ključen dejavnik pri digitalizaciji Lufthansa prtljage, do danes namreč še niso srečali ponudnika, ki bi jim predstavil primerljiv izdelek. So pa na letalski družbi  zabeležili že okoli 800 letov, kjer so potniki svojo prtljago prijavili s pomočjo nove tehnologije. Poleg tega pa ni zanemarljiv podatek, da je do danes aplikacijo registriralo že več kot 5.000 uporabnikov.

Glede na vse pozitivne izkušnje in povratne informacije je nova tehnologija ključnega pomena za nadaljni razvoj letalskih družb, zato je podjetje Rimowa že v kontaktu z vsaj 30-imi letalskimi prevozniki, ki so izkazali zanimanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja