NGC predstavlja svetovno premiero dokumentarnega filma Ime mi je Malala

Dokumentarni film Ime mi je Malala nudi vpogled v Malalino življenje pred in po napadu. V času incidenta je imela 15 let, potem pa so jo zaradi opozarjanja na težavo izobraževanja deklic z očetom vred izločili. Po streljanju so se povsod po svetu pojavili njeni podporniki. Malala je čudežno preživela, zdaj pa je glavna zagovornica izobraževanja deklet po svetu in soustanoviteljica sklada Malala.

ime mi je malala
Pri dokumentarnem filmu gre za intimen portret Nobelove nagrajenke za mir Malale Yousafzai, ki so jo napadli in ranili talibani v Pakistanu, ko se je s šolskim avtobusom vračala domov. (Foto: NGC Press)

Nagrajeni avtor dokumentarnih filmov Davis Guggenheim (Čakajoč Supermana in Neprijetna resnica) je proučil, kako se je Malala z očetom Zio in svojo družino začela boriti za pravico do izobraževanja deklet po vsem svetu. Film nam ponudi vpogled v življenje te izjemne mladostnice. Spoznamo njeno tesno povezanost z očetom, ki jo je navdušil za izobraževanje, njene strastne govore pri Združenih narodih ter norčevanje doma s svojimi starši in brati.

“Ta film ni le v neverjeten navdih, temveč prebudi resnično željo po spremembah. Kot vodilnim, ko gre za predstavitev svetovno pomembnih zgodb čim širšemu občinstvu, nam je več kot v čast, da smo del tega projekta. Meni se zdi, da gre za obveznost,” je dejala Courteney Monroe, direktorica podjetja National Geographic Channels. “Temu projektu smo se zato pridružili kot pravi partnerji na področju globalne predstavitve in televizijske premiere, naše vire pa namenili temu, da bi pomembno Malalino pot in boj za izobraževanje deklet predstavili milijonom ljudi po svetu.”

Predstavitev filma bo sovpadala z mednarodnim opozarjanjem in zbiranjem sredstev v sodelovanju s skladom Malala. Ta neprofitna organizacija poskuša deklicam po vsem svetu omogočiti kakovostno srednješolsko izobrazbo.

Ne zamudi torej premiere dokumentarca Ime mi je Malala, ki bo na National Geographic Channel v ponedeljek, 29. februarja, ob 20:55.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja