Nedelje so rezervirane za dokumentarne serije

Nedeljske večere si boš v hladni jeseni lahko krajšal/a z najrazličnejšimi dokumentarnimi serijami na televizijskem programu National Geographic Channel, ki vedno znova poskrbi tako za razvedilo kot za poučne vsebine. Nedelje so tako rezervirane za dokumentarne serije.

RAZISKOVALEC

Vsako prvo nedeljo boš na National Geographic Channel lahko spremljal/a oddajo Raziskovalec, kjer se bodo nadobudni novinarski raziskovalci lotevali najrazličnejših perečih vprašanj in se podali na prava pustolovska raziskovanja.

KRVAVA SLONOVINA

dokumentarne serije
V nedeljo, 4. oktobra, bo ob 21:55 premiera prve epizode Raziskovalec na National Geographic Channel.

Je prva oddaja v seriji dokumentarnih filmov z imenom Raziskovalec. Osupljiva sled krvi in denarja. Neverjetna operacija pod krinko. Poskus, da bi pred izumrtjem rešili eno naveličastnejših živali na svetu. V oddaji Raziskovalec: Krvava slonovina bo National Geographic Channel prikazal silovit napad na nezakonito trgovino, ki zasužnjuje več deset tisoč ljudi in grozi, da bo z obličja Zemlje izbrisala slone. Raziskovalni novinar Bryan Christy se loti nevarne naloge in se poda v zlovešče kotičke osrednje Afrike po sledi pokola več kot 30.000 afriških slonov na leto. Manjši krivolovci ga ne zanimajo, saj se mu dozdeva, da vojska financira svoje upore s slonovino. Christy se loti naloge pod krinko in tvega življenje z novim orodjem za sledenje, da bi razkril tihotapske poti s slonovino. Bo lažna slonovina, podtaknjena v srednjeafriški državi, pristala v rokah vodje teroristov? Poskusi, da bi zajezil krivolov, drug za drugim propadajo, slonom pa zmankuje časa, zato Christy tvega. Raziskuje, da bi prikazal kršenje človekovih pravic v Afriki in poskusil rešiti vladarja divjine v težavah.

PODVIGI V 2. SVETOVNI VOJNI

HITLERJEVO ZADNJE LETO, 11. oktober

Dve uri dolgo, posebno oddajo je National Geographic posvetil kronološkemu pregledu zadnjega leta vojne v Evropi, vse od dneva D v Normandiji junija 1944 do nemške predaje maja 1945. Arhivski barvni posnetki razkrivajo enajst mesecev boja, ki so se končali s smrtjo Adolfa Hitlerja in zlomom Tretjega rajha.

podvigi v 2 svetovni
Ob nedeljah v oktobru ob 20:50 gledamo oddaje Podvigi v 2. svetovni vojni.

HITLERJEVA SMRTONOSNA VOJSKA – RAJH18. oktober

Junija 1944, Dan D. Enota SS s 15.000 možmi in več kot dvesto tanki se je spopadla z napadi uporniških gibanj v Franciji. V oddaji bo orisano zadnje leto Hitlerjevega smrtonosnega voda in zločina proti človeštvu. Videli bomo oficirjev dan v SS, njegovo rekrutiranje in urjenje na vzhodni fronti ter poskušali ugotoviti, kdo so bili možje, ki so zagrešili pokole.

VDAJA, 25. oktober

Ob 70. obletnici dneva zmage bomo spoznali zadnji del 2. svetovne vojne in prve korake v novi svet med božičem 1944 in poletjem 1945. Spoznali bomo zgodbe civilistov iz odločilnih časov med kaosom in novim upanjem. Z barvnimi in zvočno dodelanimi arhivskimi posnetki v HD ločljivosti bo oddaja Vdaja gledalce popeljala v odločilne mesece za celotno populacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja