Navdihujoča zgodba: slepemu fantu omogočili polet s Petrom Podlunškom

V okviru turneje jutranjega šova na Hitradiu Center si je Miha Srebrnjak zaželel polet z akrobatskim letalom, ki ga upravlja sam Peter Podlunšek. To bi bila precej običajna in povsem izvedljiva želja … če ne bi bil Miha od 12. leta slep.

polet
(Foto in video: Jože Glažar/Peter Podlunšek Racing)

Za Podlunška je bil to poseben izziv, saj je pod oblake prvič zapeljal slepega potnika. Ker je za orientacijo v 3D prostoru bistvenega pomena vid, je Petra skrbelo, kako bo Miho sploh pripravil na polet. Zato je Miho v hangarju z rokami in besedo popeljal skozi vse faze poleta. “Vse, kar si želim je, da bi bila tvoja izkušnja prijetna,” je rekel Mihi, ki je pozorno poslušal navodila in se v kombinezon nato spravil praktično brez pomoči. “Užival bom. Umrl ne bom,” je v svojem slogu odvrnil Miha.

polet

“Nič me ne boli, to je pomembno. Kar pa se tiče ostalega, se bom že znašel. Hodim okrog, delam vse, okušam in vonjam svet ter ga čutim na svoji koži. Bi si lahko želel kaj več? Mogoče bodo v prihodnosti iznašli način, da mi povrnejo vid, a o tem zdaj ne razmišljam. Nimam časa! Do tiste operacije v prihodnosti, ki jo je nemogoče napovedati, bom živel tako, kot da imam odličen par oči: na polno in brez strahu,” pravi 19-letni mladenič, ki živi povsem normalno življenje, ob pomoči psa vodnika in neusahljivega vira pozitivne energije. Kljub temu, da je slep, vidi svoje cilje in si postavlja težke izzive, ki zahtevajo močno voljo in še močnejše srce.

Poglej si ta navdihujoč video.

“Se vidimo v naslednji vojni,” je po koncu poleta rekel presrečni Miha.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja