Največji sejem kozmetike in lepote že ta vikend v Ljubljani

sejem kozmetike in lepote

sejem kozmetike in lepote
Nico Baggio

V Slovenijo ta vikend prihajajo največje zvezde lepotne industrije, med drugim tudi svetovno znan vizažist, kostumograf, masker in scenograf Nico Baggio, ki je za nas pripravil prav poseben lepotni šov make up Celebrity, ki se bo zgodil na Sejmu kozmetike in lepote Love Beauty v sodelovanju z Beauty Forumom. Na sejmu, ki bo 9. in 10. aprila na Gospodarskem razstavišču prava paša za oči, lahko pričakujemo tudi izjemno pester program ostalih slovenskih in tujih mojstrov lepote, saj gre namreč za največji sejem lepote pri nas kdaj koli.

“V veselje nam je, da pripravljamo dogodek, ki bo v Sloveniji povezal vso lepotno industrijo. Še več, pritegnili smo tudi tujega partnerja – Health and Beauty iz Nemčije, ki s svojim udejstvovanjem v Evropi že 30 let uspešno organizira BEAUTY FORUM dogodke,” je dejal idejni vodja sejma Love Beauty Jure Šlehta, ki je še dodal: “Sejem bo razdeljen na dva osnovna segmenta, kar je novost na tovrstnih dogodkih. Tako bomo pod eno streho spravili najširšo možno ciljno skupino razstavljavcev, predstavila pa se bo tudi profesionalna dejavnost in ponudba, dejavnosti, ki so namenjene končnemu uporabniku ter zelo pomemben kongresni del, ki bo zajemal paleto zanimivih predavanj – od strokovnih pa vse do splošnih tem, namenjenim obiskovalcem.”

Najvidnejši del sejma bo zagotovo poseben šov Nica Baggia, saj gre za vizažista, po katerem hrepenijo vse največje svetovne zvezde. Baggio je ličil ikone kot so Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Monica Belluci, Sharon Stone, Iman, Michelle Pfeiffer, in to so le nekatere od slavnih osebnosti, ki jih je naličil v svoji dolgoletni karieri. Sodeloval je tudi z mnogimi znanimi filmskimi, televizijskimi in gledališkimi režiserji. Od leta 1980 dela kot vizažist za modne revije, fotografska snemanja, modni backstage, snemanje spotov in reklam  za največje stiliste mode za italijanski pret-a-porter, kot so Versace, Dolce&Gabbana, Ferre, Moschino, Biblos, Trussardi, Krizia, Prada, Blumarine, Max Mara, idr. Poleg tega so njegovi maquillages prisotni v najboljših modnih revijah: Vogue, Donna, Amica, Elle, Glamour, Flair. Je avtor knjige Piacersi, profesionalni tečaj za ličenje. Oblikoval je profesionalno kozmetično linijo FACE nicobaggio, profesionalni make up vrhunske kakovosti in v elegantni embalaži.

sejem kozmetike in lepote

Sejem kozmetike in lepote bo poleg Nica gostil še:

  • Evgena Geca, ki je eden največjih poznavalcev kozmetične industrije pri nas. Izdal je številne knjige in učbenike, je virtuoz na področju tehnik ličenja.
  • Emeše Bačkai – slavno make up stilistko novega pristopa ličenja, v zadnjih letih med najbolj prepoznavnimi make up artisti s področja srednje Evrope in Balkana. Na seminarjih predstavlja sodobnejše 3D tehnike ličenja – tehniko svinčnika, aquarell tehnike in vodoodporne tehnike gel-linerja – ter arabske tehnike ličenja.
  • Romano Praprotnik, aktivistko in prostovoljko pri pomoči obolelim s sladkorno boleznijo. Humanitarno opravlja delo predsednice društva diabetikov Velenje. Avtorica knjižice Ko boli do neba, vodnika za ljudi, ki se srečujejo s hudo bolečino v nogah.
  • Kristijana Petka, ki je eden najbolj priznanih mojstrov frizerstva in frizerskih shovov pri nas in v Evropi. Ambasador SKP za centralno in vzhodno Evropo ter severno Azijo. Slovenska javnost ga pozna po oblikovanju pričesk za televizijske oddaje, oglase in znane osebnosti.
  • Emperatrizz – slavni domači make up stilist in vsestranski umetnik. Mojster umetnosti ličenja, poznan iz televizijskih oglasov, pa tudi kot član skupine Sestre.

Sejem Love Beauty bo za vse obiskovalce odprt v soboto, 9. aprila, od 10. – 19. ure, in v nedeljo, 10. aprila, od 10. – 18. ure. Vstopnice lahko kupiš na blagajni sejma, dvodnevna stane 10 evrov, za en dan pa odšteješ 6. Program sejma preveri na sejemkozmetike.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja