Na male zaslone prihaja druga sezona serije Imperij

imperij
Le na FOX TV od 24. septembra ob četrtkih, ob 22. uri … (Foto: Press)

“Ponesreči” padla v to serijo in zdaj sem zasvojena. Zato se lahko veselim, ker se na male zaslone televizijskega programa FOX z drugo sezono vrača seksi in napeta drama o vodji glasbenega imperija, čigar trije sinovi in bivša žena se borijo za njegov prestol.

imperij
Se bo družina združila in se vzljubila, preden bo prepozno?

Lucious Lyon (za oskarja nominirani Terrence Howard) je kralj hip-hopa. A ne le to, je tudi izjemno nadarjeni glasbenik, direktor Empire Entertainmenta in nekdanji ulični nasilnež. Leta si ni nihče drznil izpodbijati njegove vladavine. Vse pa se spremeni, ko izve, da bo zaradi bolezni v treh letih postal nemočen invalid.

Čas hitro teče in enega izmed treh sinov mora pripraviti, da prevzame njegovo življenjsko delo, ne da bi uničil že tako krhke družinske odnose. Lucious ima najraje najmlajšega sina, Hakeema (novinec Bryshere Y. Gray), nadarjenega glasbenika in razvajenega plejboja, ki mu je ljubša slava kot trdo delo. Srednji sin, Jamal (Jussie Smollett), je nežna duša in čudežni glasbeni otrok, ki za razliko od Hakeema ne mara biti v središču pozornosti. Poleg tega je Jamal gej, kar njegovega očeta ne le jezi, temveč se tega tudi sramuje. Najstarejši sin Andre (Trai Byers) je finančni direktor Empire Entertainmenta. Študiral je na Whartonu, je odličen poslovnež, vendar Andreu manjka karizme, ki je po mnenju Luciousa ključna za vodenje podjetja. Toda v boju za oblast Andreu pomaga njegova manipulativna in enako misleča žena Rhonda (Kaitlin Doubleday), kar ga definitivno vrača v boj za položaj direktorja.

imperij
Kdo od fantov je tisti, kateremu bo Lucious predal svoj prestol? Kdo je dovolj karizmatičen, delaven in poleg tega dovolj dobro pozna glasbo? Lyonsovi se spopadejo in začne se igra čustev, ki lahko pripelje do uničenja ali odrešitve družine. Uničena bodo življenja in ljubezni, ko se bo družina zbrala in spopadla za izmuzljivi prestol.

Lucious spodbudi sinove, naj se nemudoma začnejo potegovati za njegov imperij, vendar mu štrene pošteno zmeša bivša žena Cookie (nominiranka za oskarja in emmy Taraji P. Henson), ki se skrivnostno pojavi, ko jo sedem let pred iztekom kazni izpustijo iz zapora, kjer je bila skoraj dve desetletji.

Cookie je še vedno lepotica, a vrnila se je predrzna in neustrašna. Sebe vidi kot žrtveno jagnje, saj je z Luciousom ustvarila imperij, nato pa so jo kaznovali za preprodajo mamil, s katero je na začetku kariere financirala Luciousa.

Izvirno glasbo za Imperij je napisal in produciral legendarni ustvarjalec hip-hop uspešnic Timbaland. V drugi sezoni pa se igralski zasedbi pridružijo zvezdniki kot so svetovni glasbenik Pitbull, komik Chris Rock, pevka Kelly Rowland, igralka Marisa Tomei in igralec Adam Rodriguez. To je le nekaj imen, ki bodo obogatila in popestrila dogajanje v glasbeni seriji, ki v Ameriki podira vse rekorde gledanosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja