Modne napake, ki se jim lahko izogneš v 2017

modne napake
(Foto: pixabay.com)

V tem zapisu ne gre toliko za modne napake “per se”, ampak bolj za stvari, ki se jim je fajn izogibati tudi v letu 2017. Iz očitnih razlogov … Recimo:

1. Ne nosi stvari, ki ti povzročajo bolečino.

Govorimo o čevljih, modrcih, iz katerih štrlijo žice, tangicah iz vprašljivega materiala, pretesnih spodnjicah, … Življenje je že tako polno izzivov, preprek in omejitev, zato kosov, v katerih se kremžiš od bolečin, res ne potrebuješ.

2. Ne kupuj trendi kosov, ki ti v bistvu niti niso všeč.

Ko na družbenih omrežjih videvaš stvari, ki so trenutno popularne, se ti mogoče lahko zazdi, da to res potrebuješ, ne glede na to, da ti v bistvu niti ni všeč. Ni ti treba slediti prav vsakemu trendu. Izberi le tiste, ob katerih ti poskoči srček, in ne ego, ki misli na morebitne všečke modnih navdušencev.

3. Izogibaj se impulzivnim nakupom.

Ko pogledaš v omaro in vidiš kakšen kos, ki ima še vedno etiketo in ceno … Kaj ne bi bilo bolje, da bi bil ta denar v prihodnje na tvojem računu (namenjen potovanju ali izkušnji/doživetju, ali šparanju za kar koli se ti zdi pomembnega), namesto v obliki oblačila, ki ga nikoli ne boš nosil/a?!?

PREBERI ŠE: 5 stilskih navad, zaradi katerih boš videti bolj profi

4. Ne kupuj premajhnih stvari.

Kupi oblačila, ki ti pristajajo, ne tiste, ki pravijo, da nosiš npr. številko 34 (kar koli to za ženske in moške v širini, dolžini in različnih merskih enotah to pomeni).

5. Ne kupuj stvari samo zato, ker so znižane.

Če je bilo nekaj predrago, pa je zdaj znižano in se ti zdi, da tako prihraniš kar nekaj denarja, čeprav tega niti nisi hotel/a imeti … Če obrnem: tega kosa si sploh nisi tako zelo želel/a, ob pogledu na prvotno in zdaj znižano ceno pa so se ti pocedile sline – varianta: dobil/a bom tako drag kos po tako nizki ceni, bravo jaz! Ja, okej, ampak, če tega ne boš nosil … je res vredno tega denarja?!?

6. Ne kupuj oblačil, ki jih boš oblekel/oblekla samo enkrat.

Če gre za nekaj, kar resnično izstopa in ljudje to takoj opazijo ter boš zato v tem “nastopil/a” samo enkrat, res dobro premisli, če se izplača. Izvzete so posebne priložnosti kot je matura, obleka za družice, poročna obleka, ipd.

PREBERI ŠE: Jakne, ki jih mora imeti vsaka ženska

7. Ne kupuj stvari, v katerih se že v trgovini ne počutiš dobro.

Skoraj sram me je, da sem izustila in napisala ta stavek. Ampak je na mestu. Ker to počnemo. Žal. Občasno potrebujemo opomnik oziroma glas razuma. So, here it is. In ni za kaj. 😉

PREBERI ŠE: Nasveti za nakup popolnih kavbojk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja