Miu Miu septembra lansira svojo prvo dišavo

miuccia prada
Miuccii Pradi ne pravijo zaman mojstrica intuicije. (Foto: Instagram)

Že od ustanovitve znamke leta 1993 je Miu Miu zasebno “otroško igrišče” za izražanje igrive kreativnosti oblikovalke Miuccie Prade. Miu Miu je njena druga duša, izraz njene osebnosti. Od New Yorka, Londona, Milana do Pariza 2006. Tam je prišel do izraza njen izjemen savoir-faire in prefinjen eksperimentalizem. Miu Miu raziskuje modo ter ji podarja eleganco in prefinjenost na nov, povsem drugačen način. Poglablja ženstvenost, eksperimentira z obliko, teksturami in kulturno ikonografijo. Polna je kontrastov in presenečenj, zato je rezultat čuten in intelektualen hkrati.

miu miu
(Foto: Press)

Miuccia vedno poskrbi za odmevne oglaševalske kampanje, za katere najema slavne fotografe s posebno ostrino, zato modni odvisniki in mediji vselej komaj čakaj(m)o na njene nenavadne kreacije, ki mešajo običajno in nenavadno, staro in novo, prefinjenost in detajle, mladost in barve na zelo razkošen, luksuzen način. Kar je naredila tudi ob lansiranju svojega prvega parfuma.

Miu Miu svojo prvo dišavo opisuje z besedami kot so razkošje, dragocenost, barvitost, mladost, drznost, ki ustreza ženski, ki je inteligentno neresna, brezskrbne narave, resno toplega srca in ki se ima za ženstveno feministko. Gre za nasprotujočo si in nepričakovano kombinacijo, ki vseeno deluje naravno in brezčasno.

miu miu

Zgodba o prvem Miu Miu parfumu

Dišava ne more izdati vsega, kar misliš, lahko pa spodbudi takojšnje odzive, prebudi globoka čustva in spomine. Dobesedno čutiš jo. Toda z Miu Miu baje nič ni tako kot se zdi, zato ker so kode resničnega in umetnega, fantazije in realnosti, klasike in modernosti vedno obrnjene in predelane. To je skrivnost in nagajiva kvaliteta znamke: flirta, vznemirja, budi pričakovanja. Prva dišava je zato posebna: ne da se je kategorizirati, ker to sama preprosto zavrača. Tudi sam vonj je težko ulovljiv – v Miu Miu karakterju je, da zavrne vse, kar je pričakovanega, čistega in klišejskega – kot so težko ulovljive tudi značilnosti dišave: mladost, ženstvenost, svoboda in zaupanje. Te so namreč plod zavedanja želja in zahtev.

O dišavi

Miu Miu 50mlMiuccia Prada kot mojstrica intuicije običajnost miksa z ultra prefinjenostjo, da ustvari nekaj povsem presenetljivega, toda nikoli narejenega. Z navdihom v Pradini eleganci parfumerka Daniela Andrier ustvari študijo kontrastov. Prične se z eleganco čutnega cvetja, šmarnice, jasmina in vrtnice, pomešanih z zelenimi sintetičnimi notami. Temu nežnemu in svežemu začetku je nasproti postavljeno globoko zemeljsko ozadje: les Akigalawood®, poper in izvleček pačulija. Akigalawood® doda tisto skrivnostnost in žar. Ta neverjetna in nepričakovana kombinacija deluje naravno in brezčasno – roža in zemlja – toda učinek, ki ga ustvari, je večplasten, skrajno sodoben in alkemičen. Celo malo uporniški. Zelo Miu Miu.

miu miu
Stacy Martin

Kot sama dišava je tudi steklenička polna kontrastov. Čutno, nežno modro “oblazinjeno” steklo – zapuščina znamkinega značilnega matelasséja – ter mat belina, sta hkrati tradicionalna in pop. Prosojen rdeč disk dodaja igrivost in grafiko: topli toni izvrstno dopolnjujejo hlad stekleničke. Končen rezultat je mladostna in ženstvena podoba, morda malce pretirana eleganca: zagotovo pa nekaj, kar si zapomniš in (po)doživiš.

Dekle Stacy Martin je univerzalen talent z igrivo inteligenco in umetniško resnostjo, ki je prava esenca Miu Miu. Fotografiral jo je slavni Steven Meisel, oglaševalska kampanja pa do potankosti ujame Stacyjino edinstveno naravo: nežno, ženstveno in hkrati ostro, drugačno. Rahlo pretirano poudarjene oči in Miu Miu oblekica za zabavo ujameta popolno harmonijo podobe in stekleničke, in vse to spominja na optimistična 60-a, ki so bila polna igrivega duha. In seveda nepozaben posnetek: Stacy in črno-bel mucek, oddaljena le za nos, v spopadu za igriv objekt poželenja.

*Dišava Miu Miu bo na prodajnih policah že septembra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja