Lepotni miti, v katere lahko nehaš verjeti

O lepoti vlada mnogo zmotnih prepričanj – pa se v njih resnično skriva kaj resnice? Oriflame je poiskal nekaj največjih, da bi enkrat za vselej poravnali račune.

lepotni miti
(Foto: weheartit.com)

1. Če imaš mastno kožo, potem olj raje ne uporabljaj

Ne drži. Ljudje z mastno kožo ponavadi izbirajo izdelke, s katerimi izsušijo kožo. Kar pa je slaba ideja. Koža namreč začne proizvajati še več olj, kar lahko pomeni še več nadležnih mozoljev. Pomembno je, da izbereš primerno olje za mastno kožo.

2. Temnim madežem se ni mogoče izogniti, so pač posledica staranja

Mnogo je faktorjev, ki povzročijo nastanek “starostnih madežev”, vključno z genetiko, hormonskimi spremembami, izpostavljenostjo soncu in, seveda, starostjo. Najboljši način, s katerim lahko preprečiš nastajanje hiperpigmentacije, je vsakodnevna uporaba zaščitnega faktorja in uporaba specializiranih izdelkov za nego kože.

lepotni miti3. Dragi izdelki so bolj kakovostni od cenejših

Resnica je taka: če je izdelek dobro formuliran in vsebuje učinkovite sestavine, potem gre za dober izdelek, cena pa je nepomembna. Proizvodnja nekaterih izdelkov je dražja od proizvodnje drugih. Dober primer so izdelki Fairtrade, ki pravično plačuje svoje delavce. Je izdelek boljši? Morda ne. Pa je vreden svojega denarja? Oriflame pravi: da.

4. Pogosto striži svoje lase, tako bodo rastli hitreje

Aaam … ne. Lasje rastejo iz korenin, ne konic. In pogostejše striženje ne bo spodbudilo tvojih korenin k hitrejši rasti. Zakaj pa potem frizerji to vseeno priporočajo? Ker poškodovane konice lahko povzročijo cepljenje las tudi višje, ergo več problemov. Poleg tega bodo lasje videti polnejši in bolj zdravi, če jih postrižeš. Rastli pa ne bodo prav nič hitreje.

5. Če te koža po nanosu izdelka peče, potem ta deluje

Au, ne! Če te koža peče, to pomeni, da je razdražena; izdelek takoj odstrani.

6. Izdelke za nego kože izbiraj glede na svojo starost

Ni res. Izdelke za nego kože izbiraj glede na njene potrebe in težave, s katerimi se srečuješ. Ženske različnih narodnosti se z enakimi znaki staranja kože srečujejo ob različnih obdobjih. Poleg tega tvoj tip kože narekuje, katere izdelke bi morali uporabljati – dvajsetletnica z zelo mastno kožo ne sme uporabljati enakih izdelkov kot dvajsetletnica z zelo suho kožo. Izdelke izbiraj glede na težave s kožo in ne glede na starost.

7. Veliko popite vode bo pozdravilo suho kožo

Res je, da je voda dobra za zdravje kože (oziroma zdravje nasploh), a ni res, da bodo večje količine popite vode kožo navlažile (to velja samo v primeru, da si ZELO dehidrirana). Svoji koži dodaj vlažnost s hranljivo dnevno in nočno kremo, losjonom ali oljem.

8. Tekoči puder preizkusi na zapestju

Koža na tvojem zapestju je najverjetneje veliko svetlejša od kože na obrazu, razen če si izjemno bleda. Tekoči puder preizkusi na čeljustnem loku, če si želiš odtenka, ki se bo najbolje ujemal s tvojim tenom.

9. Pore lahko zožaš

Pore ne moreš ne odpirati ne zapirati – in tudi zožati ne, žal. Lahko pa jih očistiš, zaradi česar bodo morda videti večje. Če boš čiščenje izvajala z aparatom za čiščenje kože, bodo pore videti bolj zaprte.

*Povzeto po članku s spletne strani oriflame.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja