Kri je ogledalo zdravja

Vsak, ki se je že lotil zdravljenja anemičnosti ali slabokrvnosti ve, kako težko je “splavati” na zeleno vejo, da analiza krvi ni več nočna mora. Predvsem ženske pogosto potarnajo, da z železovimi tabletami ne pridejo do želenih učinkov, kvečjem je več slabih stranskih. Šele takrat, ko se soočimo s tovrstnimi težavami, se lotimo tudi zdravljenja s pripravki iz domače lekarne. Brez moči, utrujeni in šibki pač ne zmoremo vsakodnevnih naporov. Pogosto zanemarjeni očitni simptomi slabokrvnosti lahko vodijo do hudih bolezenskih stanj, ki pa so najočitnejši v času nosečnosti. Da se temu izogneš, pa lahko storiš veliko, tudi brez obiska zdravnika. 

Za pomanjkanje krvotvornega železa pri ženskah je v večini kriva menstruacija. Če je stanje izredno kritično, te lahko pošljejo tudi na kombinirano terapijo s tabletami in injekcijami. Najprej intravenozno vbrizgajo posebno predelano železo, ki spodbudi nastajanje krvi. Nato sledijo še železove tablete. Ne sliši se prav nič prijetno.

kriŽal pa z menstruacijo izgubimo približno 300 ml krvi na mesec – in zaradi prehrane z malo mesa so ženske pogosteje slabokrvne kot moški. Tako zlahka pride do anemije in pomanjkanje kisika. Telesu je potrebno dodati železo in vitamin B12. Veliko vitamina B12 vsebujejo mlečni izdelki, pivski kvas in sladkovodni algi chlorella in spirulina, ki ju dobiš pri podjetju Dermasal.

Kako si pomagati?

Jej hrano, ki vsebuje železo: na primer fižol, rdečo peso, zeleno solato, lečo, drobovino in meso. Dodaten namig: Če užiješ veliko vitamina C, boš izboljšala absorpcijo železa. Zato so v podjetju Dermasal pripravili posebna pakiranja spiruline, ki ima izjemno moč pri nastajanju rdečih krvnih telesc in s tem pri preprečevanju slabokrvnosti.

kriZdrava kri je čista kri

Pogost razlog za zbitost in nemoč pa je tudi pomanjkanje tekočine. Če ima telo premalo tekočine, kri teče počasneje in lahko celo ustavi prebavo. Zato dnevno popij najmanj 1,5 litra vode, razredčenih sadnih ali zelenjavnih sokov ali zeliščnih čajev (brezovi listi, kopriva, regrat). Dovolj tekočine poskrbi za dober pretok krvi, poveča količino urina in spodbuja razstrupljanje. Za razstrupljanje si lahko privoščiš tudi Dermasalovo chlorello. Chlorella je zelena alga, ki velja za najstarejšo znano hrano na svetu. Zelo ugodno vpliva na prebavo in delovanje črevesja, saj poveča črevesno mikrofloro. Podpira tudi imunski sistem telesa ter krepi njegovo vitalnost, zato se priporoča vsem, ki menijo, da njihovo telo potrebuje spodbudo in “detox”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja