Komedija, ki ima vse, kar hočemo

Monty Pyhton kot Nezemljani, Robin Williams v svoji zadnji filmski vlogi, šaljivi Simon Pegg in prelepa Kate Beckinsale … skupaj v toplem objemu klasičnega britanskega humorja. To je komedija, ki ima vse, kar hočemo.

komedija kar hoces
Bo absolutna moč dovolj, da očara svojo sosedo? (Foto: Karantanija Cinemas)

Nauk, ki se ga večina že v zgodnjem otroštvu nauči, ponavadi s pomočjo pravljic, se glasi, da je treba paziti, česa si želiš. Vseeno pa se teorija in praksa močno razlikujeta, kar bo konec avgusta v komediji Kar hočeš (Absolutely Anything) na lastni koži izkusil Neil Clarke (Simon Pegg). Razočaran učitelj bo čisto slučajno postal središče norega eksperimenta še bolj norih in zdolgočasenih Nezemljanov (ki so glasovi kultne ekipe Monthy Python). Ti mu bodo najprej dodelili vsemogočne sposobnosti, potem pa ga bodo budno opazovali kot miško v labirintu. In če svoje nove, absolutne moči ne bo uporabil za dobro, bo naš planet uničen. Neil je jasno blaženo neveden o ogromni odgovornosti, ko veselo maha z rokami in uresničuje svoje želje. Za lažje prilagajanje na nenavadno situacijo poišče še pomoč prijatelja – svojega zvestega psa Dennisa, glas kateremu je posodil pokojni Robin Williams.

komedija, ki ima vse, kar hočemo

Le kdo bi bil bolj primeren za vlogo ekscentričnih Nezemljanov, ki se neskončno zabavajo ob zmedi, povzročeni s strani smrtnika z neomejeno močjo, kot člani kultne ekipe Monty Pyhton?! Na njihovo vrnitev na velika platna smo morali čakati kar 32 let. Toliko je minilo od filma The Meaning of Life, ki ga je režiral Terry Jones. On tudi tokrat vihti režisersko taktirko, hkrati pa je skupaj z Gavinom Scottom napisal še scenarij. “20 let je scenarij čakal na pravo priložnost,” pravi Jones in dodaja: “Potem me je leta 2010 klical Mike Medavoy in me vprašal, ali se v mojih predalih skriva kakšna dobra zgodba. Takoj sem pomislil na Absolutely Anything in tako se je začelo.”

komedija
Razočaran učitelj se po naključju znajde v središču norega eksperimenta ekscentričnih Nezemljanov.

Napovednik brez kančka dvoma napoveduje zares fantastično komedijo, polno iskrivega humorja, right?

Kar hočeš (Absolutely Anything) v slovenske kinodvorane prihaja 27. avgusta 2015.

  • Igralska zasedba: Simon Pegg, Kate Beckinsale, Robin Williams in ekipa MONTY PYHTON: Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle
  • Režija: Terry Jones        
  • Scenarij: Terry Jones in Gavin Scott
  • Producenta: Bill Jones in Ben Timlett
  • Žanr: Znanstvenofantastična komedija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja