Kinotrip, prvi filmski festival za mlade, ki ga bodo izvedli mladi

Na torkovi premieri filma Volčja druščina, 26. januarja, so v Kinodvoru izstrelili nov filmski program za mlade: Kinotrip. Program bo zajemal filmska potovanja, ki jih za mlade pripravljajo mladi sami. Potovali bodo na projekcijah in dogodkih med letom ter na filmskem festivalu, ki se bo odvil med 24. in 27. marcem 2016.

kinotrip
Mladi za mlade … (Foto: Kinodvor)

Namen programa Kinotrip je zagotoviti mladim kakovosten filmsko-vzgojni program in jim omogočiti priložnost, da ta program dejavno sooblikujejo. Skupina dvaindvajsetih mladih, starih od 13 do 19 let, se od novembra redno druži na tedenskih srečanjih filmskega kluba, na katerih pripravljajo filmski festival za mlado občinstvo. V klubu izbirajo filme in oblikujejo spremljevalni program z gosti od blizu in daleč, pogovori, delavnicami, druženji in zabavo. Dejavno so sodelovali pri nastanku imena programa in njegovi vizualni podobi, festivalske dogodke bodo tudi sami izvedli.

Kinotrip je tako prvi filmski festival pri nas, ki ga bodo za mlade pripravili in izvedli mladi sami.

V Kinodvoru že od vsega začetka posebno pozornost posvečajo mlademu občinstvu. Od leta 2008 skrbno pripravljajo program Kinobalon, namenjen najmlajšim obiskovalcem. Redno poteka tudi šolski filmski program za vzgojno-izobraževalne ustanove. Novost, ki jo prinaša program Kinotrip, pa je ta, da so mladi dejavno vključeni že v snovanje in izvedbo dejavnosti. Ključno izhodišče programa je namreč, da mladi predstavljajo prav posebno ciljno skupino, ki jo zaznamuje proces osamosvajanja, iskanja in oblikovanja identitete ter povezovanja v vrstniške skupine. Prav zato je bistvenega pomena, da svoje prostočasne filmsko-vzgojne dejavnosti soustvarjajo, saj morajo te vključevati njihove potrebe, interese in specifične načine preživljanja časa.

Celoten program filmskega festivala Kinotrip bodo predstavili na novinarski konferenci v začetku marca 2016.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja