Kdo je ta razuzdanka?

Za Amy Schumer si v zadnjem času zagotovo slišal/a. Skoraj nemogoče je namreč spregledati 34-letno ameriško stand-up komedijantko, ki počasi pridobiva svetovno slavo in uživa v razcvetu kariere. Torej, kdo je pravzaprav ta razuzdanka?

kdo je ta razuzdanka
(Foto: Karantanija Cinemas)

Njeni komični skeči Inside Amy Schumer v trenutku dosežejo viralnost, njeni stand-up nastopi so prave humoristične poslastice, in kot vse kaže, je tudi njen filmski podvig na dobri poti, da postane velika poletna uspešnica. Ker slednji prav danes prihaja na redne sporede slovenskih kinematografov, smo raziskali, kako je Amy postala Razuzdanka.

“Ne maram govoriti o površinskih stvareh. Rada se igram s tematikami, o katerih nihče ne govori – tudi s tistimi temačnimi in resnimi. Govorim o življenju, seksu in svojih osebnih izkušnjah … stvareh, s katerimi se lahko vsi poistovetijo,” je dejala.

Amy Beth Schumer se je rodila 1. junija 1981 v New Yorku. Skupaj z mlajšo sestro in bratom je v precejšnjem izobilju odraščala na manhatnskem Upper East Sidu, dokler ni pri njenih devetih letih družina bankrotirala. Po očetovi diagnozi multiple skleroze sta se starša ločila, Amy pa se je z mamo preselila na Long Island. Med študijem si je kruh služila kot natakarica.

Leta 1992 je kot statistka nastopila v glasbeni drami Newsies, kasneje je sodelovala tudi pri črni komediji Keeping Abreast. S stand-up komedijo se je prvič srečala na svoj 23. rojstni dan, ko je nastopila v klubu Gotham. Za televizijski program Comedy Central je posnela epizodo Live at Gotham (2007), ki jo je označila za svoj prvi veliki met, potem pa se priključila peti sezoni talent šova Last Comic Standing. Po uvrstitvi v finale je sicer končala na četrtem mestu, a je očitno že pritegnila zanimanje javnosti.

Ohranila in nadgradila je sodelovanje s Comedy Central, karierno pot pa obogatila še s snemanjem oglaševalskih kampanj in pisanjem za revijo Cosmopolitan. Pojavila se je v serijah 30 Rock, Curb Your Enthusiasm in Girls. Zaigrala je v treh filmih – neodvisnih komedijah Price Check in Sleepwalk with me ter komični drami Seeking a Friend for the End of the World. Za seboj ima že dva kot britev ostra nastopa na priljubljenih Roastih – gospodična se je brez milosti spravila na Charlieja Sheena (2011) in Roseanne Barr (2012).

Klikni in si poglej, kako je Amy Roastala Charlieja Sheena. 🙂 (Če ne razumeš angl jezika brez podnapisov then don’t.)

Prelomen mejnik na njeni poti predstavlja serija kratkih skečev, imenovanih Inside Amy Schumer, v katerih svetlolaska igra različne verzije same sebe. Res ne prizanaša nikomur, šali se denimo tudi na račun priljubljenih voditeljev televizijskih pogovornih oddaj, ki jo sicer z veseljem gostijo. Nemalokrat se namreč zgodi, da še tako prekaljene mačke pusti brez besed in jih do solz nasmeje.

Gostovanje Amy pri ELLEN – KLIK

Vsi te omenjeni skeči se na televizijskem programu Comedy Central predvajajo vse od 30. aprila 2013 in postajajo vedno večje viralne uspešnice na internetu.

Trening čustvene borbe: INSIDE AMY SCHUMER – Female Emotional Combat

To leto si bo Amy zagotovo zapomnila po presežkih. Vodila je MTV Movie Awards in s svojih ostrim jezikom dvignila precej prahu, se uvrstila na lestvico 100 najbolj vplivnih ljudi po mnenju revije TIME ter predstavila svoj prvi film Razuzdanka oz. Trainwreck, za katerega je napisala scenarij in v katerem igra glavno vlogo.

In kako ji leži vloga ženske, ki ne verjame v monogamijo, opravičila in kakršno koli odrekanje, že lahko izvesš v vseh slovenskih kinematografih, woohoo!

O ZGODBI:

Amy je njen oče že kot majhni deklici vcepil idejo, da je monogamija čisto nerealna. To prepričanje je kasneje postalo moto njenega odraslega življenja, ki je danes sicer polno zabave in uživanja, vendar brez kakršnih koli obveznosti ali česarkoli, kar bi vsaj približno dišalo po resnem razmerju. Ima dobro službo kot novinarka pri moški reviji, lepo stanovanje in vso svobodo tega sveta, zato je prepričana, da ji absolutno nič ne manjka. V svoj življenjski slog podvomi šele takrat, ko zaradi službenih obveznosti spozna prijetnega športnega zdravnika, s katerim mora opraviti intervju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja