Kdo je deseti brat stand up komedije?

Da na njegov prvi celovečerec čakamo že desetletje je najbolj krivo dejstvo, da Andrej Težak živi kot v filmu. Tešky je motor domače stand up in reggae scene, na obeh je opravil pionirsko delo, medtem ko je menedžiral Big Foot Mamo, Magnifica in še vedno S.A.R.S. pa je kot mentor in lovec na talente (turneja YoungGunZ, Akademija Panč) na sceno spravil številne mlade glasbenike in komike.

deseti brat
(Foto: Marko Delbello Ocepek)

O njem pojeta Slon in Sadež in pripovedujejo komiki. Menedžer Pižame in Jonasa je vodja ljubljanskega kluba smeha 10ka in z Marino Orsag zagrebškega Studia smijeha, član legendarnih Komikaz, s Tinom Vodopivcem pa tudi oče festivala Panč.

Mož epskih zgodb, vegetarijanec, longboarder, potapljač, svetovni popotnik, bio kmet, biznismen, glasbenik in komik, ki je (in to ni laž!) daljni potomec nesojene neveste Jurčičevega Desetega brata, je svoje najboljše zgodbe zgostil v unikatni šov, v katerem bo klasični stand up popeljal proti šaljivemu koncertnemu kabareju in dokazal ne le, da ne zna pokati vicev, ampak da ima tudi dve levi roki in glas goža.

“Vem da imam svoj slog, rad imam črn humor, veliko zgodb se je nabralo s turnej z glasbeniki in komiki, življenju na kmetih … Sledim pa tudi zgledu kolega, ki se je po 30 letih vodenja drugega največjega stand up kluba v Angliji odločil, da bo postal komik, ker je okoli njega toliko slabih komikov, ki dobro živijo od tega, da je preprosto moral poizkusiti,” je dejal “deseti brat”.

deseti brat

Letošnja zimska izdaja največjega regionalnega festivala stand up komedije Panč 2016 v nedeljo, 14. februarja, prinaša Valentinov gala večer stand up komedije in prvo letošnjo premiero. Po dolgem medenju bo namreč dan prej, v soboto, 13. februarja, kot glavni lik Deseti brat stand up komedije na oder Zimskega Panča končno stopil Andrej Težak – Tešky.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja