Kamera HTC RE osvojila nagrado za odličen dizajn

htc re
(Foto: Press)

Kamera HTC RE je na 35. podelitvi International Design Excellence Awards 2015 (IDEA 2015), ki je potekala v ameriškem mestu Seattle, osvojila nagrado za odličen dizajn in hkrati postala del stalne zbirke muzeja Henryja Forda, ki predstavlja osrednje prizorišče zamisli in inovacij ameriške preteklosti in sedanjosti. Tako se je postavila ob bok številnim prelomnim tehnološkim izdelkom kot so Gameboy, videorekorder in disketa.

htc re

Nagrade podeljuje Ameriško združenje industrijskih oblikovalcev (IDSA), gre pa za najuglednejše svetovno tekmovanje za prepoznavo odličnosti v oblikovanju izdelkov.

htc kamera v roki
Sila preprost in zabaven …

“Družba HTC je vodilno podjetje na področju tehnoloških inovacij in dizajna, ki s kamero HTC RE uporabnikom prinaša nov način doživljanja snemanja,” je dejal podpredsednik oddelka za dizajn pri družbi HTC Claude Zellweger. “Pri oblikovanju kamere HTC RE smo želeli ustvariti nekaj navdihujočega, preprostega in učinkovitega za uporabo. Naša rešitev je edinstven valjast dizajn, ki se prilega roki in se ob dotiku takoj aktivira, s čimer omogoča preprosto izostritev in snemanje.”

Kamera HTC RE, ki je premagala več kot 1.700 drugih izdelkov v kategoriji računalniške opreme in tako osvojila nagrado IDEA 2015, bo umeščena v jesensko izdajo publikacije Innovation, letnega letopisa nagrajencev IDEA 2015.

htc re

RE, ki je videti kot periskop, nima gumba za vklop. Prižge se namreč, ko ga vzameš v roko, s pritiskom na sprožilec pa zajame fotke in videoposnetke brez okularja ter prenese vse direktno na tvoj telefon, da zajeto takoj obdelaš in deliš s svetom. Pohvali se lahko s 16mp senzorjem, s katerim lahko snemaš v HD, njegova širokokotna leča pa zajame kot 146 stopinj. Tako ne bo težko ujeti vseh pomembnih trenutkov … ali pa sebe iz vseh možnih kotov. 😛

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja