Kako veš, da je parfum “original”

Če veš nekaj malega o meni, potem veš, da, po domače povedano, rada dišim. Kar podrobneje pomeni, da sem obsedena s parfumi in dišavami nasplošno, te konstantno raziskujem tako po drogerijah kot brskam skoraj dnevno za njimi po spletu, kar pripelje do znanja kje lahko dobiš kaj in za koliko – kar je v biti najpomembnejša informacija. In ko vsem v priložnostnih debatah predajam vse to, je prvo vprašanje, ki ga dobim: “A pa je original?”

parfum
Roberto Cavalli Paradiso serija

Pavza … Ponavadi se petelinasto nasmehnem in zadržujem v sebi snobovski “ne me žalit s takimi” ter samo dodam, da sem jih sama večkrat naročila in temeljito preverila, če gre za parfum, ki je “original”.

In ker sem v tem momentu cocky mofo, bom še vse ostale razsvetlila. Da nehate težit s tem “apajeoriginal”.

Torej, kako veš, da je parfum “original”?

  • Obstaja stran, ki se ji reče fragrantica.com, ki je spletno zbirališče vseh ljubiteljev, obsedencev, amaterjev in profijev v svetu dišav, skupna točka vsem pa je … parfum. Zelo preprosto. Tam dobiš vse informacije – od slik, opisa, not, do brutalno iskrenih ocen uporabnikov. Če se ti da raziskovati.
  • Če kupuješ na eBayu ali Amazonu, preveri ocene ljudi, ki so pri teh prodajalcih že kupovali. Stranka ti pove vse. Preveri tudi, če izdelek lahko vrneš.
  • Če je cena zares sumljivo nizka … 20 – 30 evrov ali dolarjev za 90/100ml za znamke kot so Dior, Chanel, ipd – yeah, no. Taki brandi ne spuščajo cen tako drastično. Zato preveri drobni tisk, če ta obstaja. Gre za “ekvivalente” ali točene parfume, ali pa celo ponaredke. Berite, ljudje! Preglejte vse!
  • In če opaziš slovnične napake, zatipke, je to tudi očiten znak ponaredka.
  • Embalaža: celofan mora biti lepo ovit okoli škatle, v kateri je parfum (razen, če prodajalec prodaja tester ali izdelek s poškodovano embalažo). Če opaziš preveč lepila, je to že očiten znak ponaredka.
  • Karton mora držati obliko, saj nosi kar nekaj ml.
  • Črtna koda je praviloma na spodnjem delu škatle. (Se pa občasno zgodi, da je tudi ob strani.)
  • Serija izdelka aka Batch code: gre za 4-6 mestno kodo, ki jo lahko vneseš na: checkfresh.com in preveriš avtentičnost.
  • parfum check batch codeMoje priporočilo … Res ga lahko upoštevaš. Mhm. Čeprav bi moj ego po srednješolsko rad zadržal tovrstne stvari zase, prevlada dobrotnica v meni. Zato, lepo prosim, brez dvomov. Ko vam navdušeno povem, kje dobite celo skonto parfum, ob katerem vzdihujete vi in vaši potencialni karkoli … Preklikajte vse možno, preverite avtentičnost mojih besed in zapisanega, šele potem online naročite original, ki sem ga priporočila. No fake news here.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja