Kako uporabljati dišave

Kako uporabljati dišave? Parkrat posprejaš, pa je, a ne, tu pa ja ne bomo komplicirali … In res ne bomo, le dodali bomo nekaj uporabnih informacij in nasvetov. 😉

dišave
(Foto: Bili Mila)

Dišave je treba nanašati dva do trikrat na dan. Za eno aplikacijo ne pričakuj, da bo zdržala cel dan. Se zgodi, ja, ampak ne bodi razočaran/a, če ne. Vsi, ki imamo/imate bolj mastno kožo, vam bo parfum zdržal kanček dlje. Vsi s suho kožo, pa si lahko pomagate z losijoni za telo. Poleg tega pa:

  • Dišave nanašaj na točke, kjer preverjamo utrip – tik pod zapestjem na notranji strani, na levo in desno stran vratu, lahko tudi na notranjo stran komolcev in zadnjo stran kolen. Sama raje izpustim kolena in parfum nanesem še na prsnico.
  • Če imaš občutljivo kožo, lahko parfum naneseš na robec, ki ga nosiš v žepu ali torbici.
  • Če naparfumiraš svoje obleke, bo sicer vonj bolj obstojen, a se ne bo razvil, tako kot se na koži, in vse te note in nianse posledično ne pridejo do izraza.
  • Dišave ne drgni ob kožo, ko jo naneseš. Raje pusti, da se sama posuši, ne da bi se je dotikala.
  • Priporočljivo je imeti par raznovrstnih dišav, ki jih uporabljaš ob različnih priložnostih in počutju. Marsikdo ločuje dišave za čez dan in večerne, potem pa še pomladno-poletne ter jesensko-zimske. Ponavadi so dnevne bolj nevsiljive, večerne pa močnejše, poletne bolj lahkotne, zimske pa težje – take, ki dajejo občutek, da si zavit v mehek pulover/šal in te greje tudi, ko zunaj zmrzuješ.
  • Za dodatno osvežitev … dišave, primerne za poletje, hrani v hladilniku (čeprav tega najbrž nihče ne počne:). Sicer pa vseeno velja, da vse dišave postaviš nekam, kjer je suho in hladno ter ni direktne sončne svetlobe, saj ta lahko dišavo spremeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja