Kako ugotoviš, da ti kratka frizura res paše?

Veliko dolgolask gre skozi obdobja, v katerih si želijo drastičnih sprememb pričeske, pa si potem vseeno ne upajo narediti tega koraka. Razumljivo, lasje ne rastejo tako hitro, zato je stvar treba dobro premisliti. In kako ugotoviš, da ti kratka frizura res paše?

Odgovor je preprost: uporabiš pravilo 5.7 centimetrov.

Magičnega pravila se je spomnil frizer in inovator izdelkov za lase John Frieda. Gospod je namreč preučeval obraze in ugotovil, da kot čeljusti določa, ali ti bolj pristajajo dolge ali kratke pričeske.

Michelle Williams Kim Kardashian
Michelle in Kim (Foto: splet)

Se pravi, vzameš pisalo in ga horizontalno držiš pod brado, potem pa z ravnilom vertikalno pomeriš razdaljo med kulijem in svojim ušesom. Če si namerila manj kot, ali do 5.7 cm, ti kratka frizura res pristoji, vse več kot 6 cm pa je znak, da si bolje videti z daljšimi lasmi.

Med zvezdnicami sta Michelle Williams in Audrey Hepburn čudovita primerka aplikacije tega pravila – kratka frizura se jima resnično poda, Kim Kardashian in Sarah Jessica Parker pa zaradi daljše čeljusti ostajata dolgolaski.

Lahko pa greš mirno mimo vseh pravil in narediš to, kar ti sede … če je to kratka frizura, pa naj bo. Saj veš, kaj pravijo tipi: “Sej bodo zrastl.” 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja