Kako je lahko vadba doma zabavna

Vem, zavijaš z očmi. Kako je lahko vadba doma zabavna, če pa večina kakršno koli telovadbo enači z mučenjem, a ne? No, ni treba, da je tako. Imam namreč predlog, ki bi ti znal biti čisto všeč.

Začnimo teden z malce fizične aktivnosti po svoji izbiri … predlagam ples. (Ne zavijaj z očmi, raje beri dalje. 🙂 ) Ne govorim o vodenih vadbah ala zumba ali bachata, ne gre za koreografije in naporno učenje korakov, ampak bolj za nekontroliran ples brez zavor. Morda bi temu raje ljubkovalno rekli samo gibanje. 🙂 Spodaj je nekaj primerov, ti pa si sam/a ustvari to “vadbo” doma po meri. Duša in telo bosta hvaležna za nekaj takega, verjemi. Pohištvo … mogoče malo manj.

Torej, izberi si nekaj pesmi (lahko je tudi samo ena na repeat), ki te dvignejo na noge, ki zbudijo tvoja stopala in podmažejo večno utrujene kosti. Odmeri nekako 10 – 20 min (se pravi cca 4 – 8 komadov, odvisno od dolžine teh), izberi sobo, v kateri imaš nekaj manevrskega prostora, potem pa akcija! Ne glej se v ogledalo, razen če te to dodatno podžge, ne obsojaj svojih udov – naj uživajo v gibanju, in najpomembnejše – ne razmišljaj, samo gibaj.

Podajam tri primerke, ti pa naredi po svoje. Prvi spot je sestavljen iz insertov filmov iz 80-ih, poudarek pa je na poskakovanju iz srca. 🙂

Predstavniki moškega spola so ponavadi bolj sramežljive narave, ko pride do plesa, ampak enako velja za njih. Get into the groove and dance like nobody’s watching!

Poskusi 4x ponavljati za tem poskočnim dvojcem spodaj … zadihanost zagotovljena. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja