Kaj je klitoris? Najpomembnejši gumb na pječki

Dva planeta, dva različna svetova. Na enem živijo bitja, po imenu moški, na drugem bitja, ki jim pravimo ženske. Največja razlika med njimi je, da razmišljajo popolnoma drugače. Zato pravimo, da “Moški so z Marsa, Ženske so z Venere”.

denis avdić
(Foto: Katja Goljat)

V vesolju sta dva posebna planeta – Venera in Mars. Ta dva planeta sta tudi na odru mengeškega Špas teatra skupaj z Denisom Avdićem v novi komični predstavi Moški so z Marsa, ženske so z Venere, v kateri Denis poskuša ženskam približati moške teme, kot so recimo nogomet in zaporedja razmišljanja, moškim pa razložiti, zakaj je denimo žensko zamujanje nekaj povsem naravnega in da je klepetanje po telefonu vsakodnevna nuja.

danis avdić

Predstava v koprodukciji Špas teatra in Bastard 9 d.o.o. je prirejena po istoimenski ameriški knjigi Johna Graya, na režiserski stolček je sedel Gašper Tič, za produkcijo pa poskrbel Matjaž Stražišar. Sicer se Denis v začetnih minutah predstave sprašuje, kaj nas Američani sploh lahko naučijo o odnosih – glede na to, da so vsi ločeni, nimajo svojih otrok, ampak posvojene ipd. – a v nadaljevanju predstave se izkaže, da knjiga le ponudi precej uporabnih nasvetov, kako preživeti skozi zakon. Gledalci smo namreč od prve minute dalje uživali v predstavi in tako se je po dvorani Špas teatra v Mengšu razlegal glasen smeh.

denis avdić
Režiser predstave Gašper Tič in direktorica Špas teatra Urška Alič

denis avdićOdšli smo domov z “navodili za uporabo partnerja” in modrostmi, ki razložijo marsikatero žensko pa tudi moško muho: da vsaka ženska slej kot prej postane kot njena mama, da noben moški namerno ne pozabi na obletnico, da moški lahko počnejo samo eno stvar naenkrat, ker delujejo po principu ena datoteka naenkrat, in da ko moški nekaj naredijo, je to dogodek, ko pa nekaj naredi ženska, je to pripoved – saj mora vse, kar je naredila, tudi deliti z drugimi. Predvsem pa nas “smehoterapevt” Denis poduči, da se moški pogovarjajo racionalno, ženske pa čustveno in zato velikokrat pride do kratkega stika. Ženske in moški smo si pač različni in bolj kot bomo poslušali Denisove nasvete, lažje bomo krmarili skozi odnos. Če ne drugega, bomo bolj nasmejani.

Na premieri so se krohotali tudi znani obrazi kot so Mario Ćulibrk, Samuel Lucas, voditeljica Nina Osenar, igralca Matjaž Javšnik in Rade Mulej, nekdanji nogometaš Mile Ačimović, radijca Miha Deželak in Jean Frbežar, nekdanja atletinja Alenka Bikar in mnogi drugi.

Pančlajn kateri šali je vprašanje o klitorisu oziroma čemu tak naslov, pa izveš na predstavi. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja