Izberi izdelek, ki ustreza tvoji koži

Uspešnost lepotne rutine je pogojena s pravilno in pazljivo izbiro kozmetike za nego kože. A kateri izdelek izbrati in kako se odločiti? Ponudba v trgovinah, drogerijah in lekarnah je ogroooomna. CD je zato zbral nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali razrešiti dileme ob nakupu, da bo tvoja koža dobila kar potrebuje in da bo še naprej čudovita, zdrava in sijoča.

izdelek
(Foto: weheartit.com)

Trg vedno znova ponuja nove izdelke za nego kože, ki obljubljajo inovativne sestavine za izboljšano delovanje in takojšnje rezultate. Na trgovskih policah našo pozornost lovijo z izvirnimi slogani in nasveti ter s privlačno in izstopajočo embalažo, ki vabi k nakupu. Vendar naj te to ne zavede, vsebina je tista, ki bo prinesla želene rezultate. Zato raje več pozornosti nameni  sestavinam, ki jih izdelek vsebuje.

razvajanjeTe naj bodo na embalaži vidno in jasno navedene. 8 od 10 Slovenk je v raziskavi1 blagovne znamke CD izrazilo željo, da bi proizvajalci izdelkov za nego kože bolj razumljivo navajali informacije o vsebovanih sestavinah, kar 9 od 10 pa te informacije preverja redno, saj jih ocenjuje kot zelo pomembne. Celo bolj pomembne kot je cena izdelka, sodeč po raziskavi. Preberi jih tudi ti in preveri, če so med njimi takšne sestavine, ki tvoji koži ne ustrezajo. Tako boš lahko ocenila, ali je izdelek primeren zate in tvoj tip kože. Seveda se izogibaj tudi znanim oporečnim sestavinam.

A kljub temu izbira primernega izdelka ni enostavna. Zato se mnoge ženske največkrat zatečejo k posvetu s svojimi bližnjimi, nekoliko redkeje k nasvetom dermatologov in zdravnikov. Komu bolj prisluhnejo in zaupajo je sicer odvisno tudi od starosti, saj praviloma velja, da mlajše generacije veliko informacij in mnenj poiščejo že na spletu in na družabnih omrežjih ter se raje posvetujejo s svojimi prijatelji in družino, medtem ko starejše pretežno povprašajo strokovnjake. Slednje praviloma za nakup izdelkov za nego kože porabijo tudi nekoliko več denarja kot mlajše, saj imajo višja pričakovanja pri negi kože, poroča CD.

Ne glede na navedeno je najbolj pomembno, da sama spoznaš svoje telo do te mere, da boš lahko na osnovi lastnih izkušenj ocenila, kateri izdelek ti najbolj ustreza. Ne samo v primeru učinkovanja, temveč tudi v vseh ostalih aspektih. Če si, na primer, osvojila veganski način življenja, boš najverjetneje izbirala takšne izdelke, ki bodo ustrezali tudi tovrstnim osebnim prepričanjem. V vsakem primeru naj bo filozofija izdelka skladna s tvojimi načeli, njegovo na delovanje v skladu s tvojimi pričakovanji, sestavine, ki jih nanašaš kožo pa izbrane in neoporečne.

CD dezodoranti in geli za tuširanje so opremljeni z znakom CD Reinheitsgebot®, ki zagotavlja zavezo blagovne znamke k čistosti, ter kakovost, neoporečnost in svež, sonaraven, v prihodnost usmerjen pogled na izdelke za nego kože. S tem potrjujejo, da ti ne vsebujejo oporečnih sestavin, kot so parabeni, silikoni, mineralna olja in umetna barvila. Prav tako se blagovna znamka zavezuje k alternativnim metodam testiranja, ki izključujejo testiranja na živalih. CD geli za tuširanje ustrezajo tudi vsem kriterijem veganom prijazne kozmetike. Več informacij o blagovni znamki CD je na voljo tudi na cd-koerperpflege.de.

1Raziskava po naročilu blagovne znamke CD iz leta 2015, in sicer med 140 Slovenkami, starimi med 20 in 55 let.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja