Grubin memorial več kot uspešen in prava snežna pravljica

Grubin memorial, ki so ga v čast slovenskega smučarja Draga Grubelnika organizirali njegovi smučarski prijatelji in tako poskrbeli za odličen dobrodelni dogodek v zasneženi Kranjski Gori, je bil več kot uspešen in prava snežna pravljica.

grubin memorial
Številko 1 je na progi nosil prav Maks, sin nedavno preminulega Draga Grubelnika, ki se je po progi spustil skupaj z Dragovim najboljšim prijateljem Renejem Mlekužem. (Foto: Jure Makovec)

Dobrodelna nočna veleslalomska tekma je potekala na pobudo Dragovega najboljšega prijatelja in dolgoletnega “cimra” Reneja Mlekuža, ki je zadnja dva meseca živel in dihal za dogodek, na katerem so se zbirala sredstva za Dragovega 5-letnega sina Maksa.

Udeležba na veleslalomu je bila navdušujoča. Kar prek 200 smučarjev se je preizkusilo na snežni strmini in s plačilom štartnine pripomogli k lepemu deležu pri zbiranju sredstev za Maksa. Po smučarskem tekmovanju se je dogodek preselil v središče Kranjske Gore, kjer so obiskovalce zabavali raper Chorchyp, pevec Klemen Bunderla, Omar Naber, Alya in Matjaž Jelen s svojimi bandi, Grega Skočir (Big Foot Mama) ter Miha Guštin Gušti v akustični izvedbi, Rok’n’band ter člani najljubše skupine Draga Grubelnika – Siddharta v zasedbi Tomi M., Primož B. in Boštjan M. Prepoln trg v središču Kranjske Gore je tako užival v glasbeni poslastici, ki jo je dodatno popestrilo še sneženje. “Danes nebo joče v obliki snežink, tu spodaj pa Dragu tja gor pošiljamo tisto, kar bi si tudi sam želel: druženje pravih ljudi in rokenrol na odru,” je dejal Rene.

grubin memorial
Tomi M., Primož B. in Boštjan M. – člani skupine Siddharta, ki je bila Grubelnikova najljubša skupina, so se smučarski legendi poklonili na najlepši način: s svojo glasbo.

Na pomoč malemu Maksu in v spomin na Grubo se je v Kranjski Gori znašlo tudi veliko število znanih Slovencev. Na belih strminah so med vratci vijugale slovenske lisičke Špela Pretnar, Alenka Dovžan, Urška Horvat, Mojca Suhadolc, Ana Kobal in seveda slovenski smučarji Jure Košir, Rene Mlekuž, Tomaž Čižman, Matjaž Vrhovnik, Andrej Miklavc, Mitja Valenčič, Janez Jazbec, Aleš Gorza, Bernard Vajdič, Mitja Kunc, Grega Grilc, Mitja Dragšič, glasbeniki Tomi Meglič, Matjaž Jelen, Miha Guštin Gušti, Grega Skočir, Katarina Mala, televizijec Marko Potrč, … Naziv Kralj veleslaloma je na prvem Grubinem memorialu šel v roke Grubinemu dobremu prijatelju in nekdanjemu sotekmovalcu Mitji Dragšiču.

grubin memorial
Rene, Mitja in Jure

Organizatorji so ob koncu dogodka Grubin memorial, ki je trajal še pozno v noč, še dejali: “Se vidimo čez leto dni, na 2. Grubinem memorialu!”

ŠE VEDNO LAHKO DONIRATE!
Licitacija dresov smučark Lindsey Vonn in Tine Maze poteka vse do konca tega meseca. Na licitacijo se lahko prijavite prek elektronskega naslova: grubinmemorial@gmail.com ali pa izpolnite obrazec na tej povezavi.
Do 15. marca lahko tudi še vedno prispevate 5 evrov s poslanim sms sporočilom MAKS5 na številko 1919.
Malemu Maksu za “lažji jutri” lahko pomagate tudi z nakazilom na TRR: Maks Grubelnik, Vodnikova 81, 1000 ljubljana, TRR: 02013 3221 240 615, s pripisom Humanitarni prispevek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja