Festival stand-up komedije v petih dneh gostil 29 komikov iz 12 držav

Festival stand-up komedije je v petih dneh gostil 29 komikov iz 12 držav, zapomnili pa si ga bomo tudi po nastopih Michaela Mittermeierja, Marcela LuConta, Igorja Meersona in Francesca De Carla.

PANC-Festival
Michael Mittermeier (Foto: Tomaž Kos)

8. Panč, ki je na Ljubljanskem gradu potekal od 22. – 26. avgusta, je spet pritegnil veliko pozornosti humorja željnih in kot kaže z odličnim obiskom dokazal, da stand-up ni po naključju najbolj živahen del domače pop kulture. Ob vsem trpljenju raja potrebuje ventil …

Slovenci so v zadnjem desetletju zgradili močno stand-up sceno, saj imajo komiki kot so Boris Kobal, Perica Jerković, Tin Vodopivec in Martina Ipša močne baze navijačev. Omenjeni nastopajoči so bili namreč ponovno med najbolj privlačnimi nosilci programa.

perica
Perica Jerković

PRIHAJA NOV VAL KOMIKOV

Od medijsko manj opaznih imen dobro napredujejo Gašper Bergant, Uroš Kuzman, Rok Bohinc in Jernej Celec, s posebnim črnim humorjem si svojo nišo na sceni gradi Aleš Sečnik, najbolj vroče novo ime pa je mladi up Eva Virc, ki dobro izkorišča ponujene priložnosti in ima vse možnosti, da se razvije v odlično komičarko.

Prvo ime letošnjega Panča je bil seveda nemški prvokategornik Micheal Mittermeier. Komik, ki je v minulih desetletjih zaznamoval zabavni program nemških televizij in doma polni stadione, je tik pred premiero novega šova obiskal Slovenijo, ker pravi, da na takšnih majhnih nastopih na zanj novih trgih najbolje testira svojo formo.

Zadnji večer je ponudil še dva izjemna gosta. Ob vedno izvrstnem Ivanu Šariću je Panč obiskal tudi najbolj vroč italijanski komik Francesco De Carlo. Že noč prej so obiskovalcem pod kožo zlezli izvenserijski Marcel Lucont (v to kategorijo sodi tudi zelo samosvoj Yasin Belhousse), Igor Meerson in Katerina Vrana. Vsi trije so se dobro pripravili na obisk Ljubljane in navdušili tudi z velikimi odmerki lokaliziranih in prav za slovensko občinstvo pripravljenih zabavnih domislic.

PANC-Festival

NE SPREGLEJ: 3 JESENSKE PREMIERE

Panč se februarja vrača z zimsko izdajo, še prej pa se pocrkljajte s šopkom novih komičnih predstav. Prvi se bo z monokomedijo Zgodovina selfie butla 1. oktobra v Siti teatru predstavil Perica Jerković. Za njim prihaja skupni projekt Borisa Kobala in Tina Vodopivca Staro za novo, svoj prvi veliki šov Deseti brat stand-up komedije pa bo konec jeseni predstavil tudi Andrej Težak – Tešky.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja