Dosjeji X se vračajo na male zaslone

Trinajst let po zadnji epizodi izvirne serije ustvarjalci Dosjejev X odpirajo novo begajoče poglavje. Televizijska drama, ki nas bo ponovno popeljala v svet misterioznega reševanja zapletenih zločinov, do danes ostaja najdlje predvajana znanstvenofantastična nanizanka v zgodovini televizije.

dosjeji x
Premierno bo serija Dosjeji X predstavljena na FOX TV, 26. januarja, ob 22. uri, ko bosta na sporedu kar dva dela serije. (Foto: Frank Ockenfels/FOX)

Napeta miniserija Dosjeji X, ki jo bomo to sezono spremljali v šestih delih, je ustvarjena pod taktirko avtorja in izvršnega producenta Chrisa Carterja. Da se res vrača v vsej svoji veličini pa dokazuje tudi igralska zasedba. Igralca David Duchovny in Gillian Anderson sta namreč spet v vlogi slavnih agentov FBI, Foxa Mulderja in Dane Scully.

dosjeji x
Kultno serijo, ki je v svojem času postala pravi fenomen pop kulture, je tudi tokrat ustvaril avtor in režiser Chris Carter.

Izvirni Dosjeji X so svojo premiero doživeli septembra 1993. V devetih sezonah predvajanja je priljubljena znanstvenofantastična nanizanka postala velik svetovni hit in ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. V središču serije, nagrajene s 16 emmyji, petimi zlatimi globusi in nagrado Peabody, sta posebna agenta FBI, Scullyjeva in Mulder, ki preiskujeta nepojasnjene primere, dosjeje X. Ključne odgovore do rešitve pa lahko najdeta le v nadnaravnih pojavih. “The truth is still out there.” 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja