Določi svoj tip kože kar doma

tip kože
(Foto: CD Press)

Imeti sijočo, čudovito in nežno kožo so sanje vsake ženske. A žal je tako, da imajo le redke takšno srečo. Če nisi med njimi, se opremi z znanjem in naredi prve korake k takšni koži, kot si jo želiš. Naprej ugotovi svoj tip kože, nato pa temu primerno izbiraj izdelke za njeno nego. CD predstavlja preprosto metodo, s pomočjo katere boš lahko določila svoj tip kože kar doma in brez kakršne koli profesionalne opreme. Sledi naslednjim trem korakom:

  1. Umij si obraz s čistilnim izdelkom, ki ne vsebuje olj.
  2. Počakaj eno uro. Nato na svoj obraz položi razprt papirnat robec in s pritiskom dlani popivnaj celotno površino obraza.
  3. Poglej robec in določi svoj tip kože:
  • Če imaš masten tip kože bodo na celotnem robcu mastne sledi.
  • Mešan tip kože bo na tvojem robcu pustil masten madež v obliki črke T.
  • Občutljiva koža bo že po samem umivanju videti rdečkasta in razdražena.
  • Suha koža bo po umivanju napeta, na njej bo boš lahko opazila luske odmrle kože.
  • Na normalni koži ne boš zasledila nobenih posebnosti. Na robcu ne bo oljnih sledi, ne odmrle kože, koža bo gladka in elastična.

tip kože

Izberi primerne izdelke za svoj tip kožecd izdelki

Sedaj, ko poznaš svoj tip kože, boš lahko izbrala primerne izdelke za njeno nego. Ne glede na svoj tip kože, vedno pazljivo preberi etiketo na izdelku in bodi pozorna na informacije o priporočenem tipu kože, ustrezni količini izdelka za nanašanje in sestavinah. Če imaš zahtevnejši tip kože, kot je suha, občutljiva ali mešana, pa bodi še posebej pozorna pri izbiri izdelkov za vsakodnevno uporabo. Izogibaj se takšnim, ki vsebujejo oporečne sestavine, te namreč pogosto povzročajo težave s kožo.

CD dezodoranti in geli za tuširanje so naravi prijazni in koži zagotavljajo le takšno nego, ki jo ta najbolj potrebuje. Ne vsebujejo oporečnih sestavin, kot so mineralna olja, silikoni, parabeni, barvila in sestavine živalskega izvora. Danes, ko so želje po uporabi neoporečnih izdelkov večje kot kadarkoli prej, CD zagotavlja kakovost, neoporečnost in svež, sonaraven, v prihodnost usmerjen pogled na izdelke za nego kože.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja