Dan žena je vsak dan

dan zenaJa, glej, dan žena je lahko in bi moral biti vsak dan. Tudi, če se ne dotaknemo teme enakopravnosti spolov. Vsi imamo/imate mame, sestre, hčerke, prijateljice, polsestre, posvojenke, …ki jih je treba ceniti in spoštovati, “mazit i pazit”. To ne pomeni, da se mora moški del populacije poniževati, da morajo biti copate in igrati sugar daddyja, kot to marsikateri tip dojame. Ne. Govorim o pozornosti, o spoštljivem in ljubečem odnosu. Takem, ki si ga slehernik zasluži.

Sama zato nisem mahnjena na praznike. Ker je nekako tako, kot da nam dovolijo, da smo preostali del leta pasji, ampak ej, tistih nekaj posameznih dni pa ne bomo tako zelo, ker se z bednim darilom lahko oddolžimo za nazaj in prikupimo za naprej, do naslednjega osladnega praznika. Brezveze. Poleg tega imam očitno precej specifičen urnik in moram družino, prijatelje in partnerja častit, ko imam čas oziroma ko se uskladimo.

Zato nasvet: cenite ter z malenkostmi in pozornostjo razvajajte svoje bližnje vsak dan. Življenje je tako resnično lepše. (Če te besede pridejo iz ust večnega cinika, you know it’s true. 😉

Narejen po meri

prstan

Torba za prenosnik

dan zena

Verižica z obeskom

verizica z obeskom

Za oboževalce serije Midve z mamo

midve z mamo fan

Turkizen obesek z verižico

turkizen obesek

Današnji praznik “dan delovnih žena”, kot so ga sprva poimenovali, je mednarodni praznik žensk, ki ga 8. marca vsako leto ga praznujemo v 100 državah kot dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk. Mednarodni dan žensk se 8. marca praznuje od leta 1917, še pravi Wikipedia.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja